Skal lyse opp hele Elvadalen

Skal lyse opp hele Elvadalen

Aina Øvstetun gleder seg til turen og håper på at dette skal bli en årlig tradisjon i Volda. Foto: Nicholas Noreng

Lys, musikk, dans og drama er stikkordene når organisasjonen Trivsel i sentrum lørdag inviterer til tur langs Øyraelva i Volda.

Vandringen starter ved Årneset og ender i Volda sentrum, og har fått navnet Øyralangs.

– Det er stort engasjement for Øyralangs. Det er utrolig moro å arrangere dette når folk er så gira.

Aina Øvstetun er styremedlem i Øyralangs, og hun gleder seg over at interessen har vært stor. Hun håper mange blir med på tidenes første Øyralangs.

Skal vandre til showet

Bakgrunnen for turen er en markering av at siste delen av stien langs Øyraelva nå er ferdigstilt. Derfor ønsker nå Trivsel i sentrum å lage et samlende arrangement for Voldas befolkning i mørketiden, skriver de på sine egne Facebook-sider.

– Folk kan gå i eget tempo, og det blir underholdning langs løypa med både musikk, dans og drama, forteller Øvstetun.

Kulturell lysvandring

Ellen Hesselberg er initiativtaker. Hun la i februar ut et innlegg i facebook-gruppen ”Gi nytt liv til bygda vår”, en gruppe for voldinger som ønsker å skape liv og røre i bygda. Hun hentet inspirasjon fra arrangementet Elvelangs ved Akerselva i Oslo, der elva lyses opp på ulike måter og det er stasjoner med blant annet levende musikk, dans, lyskunst og installasjoner underveis.

Nå er konseptet kommet til Volda, og styremedlem Øvstetun sier de ser på det som en fin høstaktivitet. 

– Vi gjør dette litt for å få bygdefolket ut av stuene sine, spesielt nå om høsten hvor veldig mange blir sittende mer inne, forteller hun.

Kaféene Rokken og Geiranger bakeri har egne Øyralangs-menyer denne dagen, mens ulike musikere og dansere skal opptre og lage show. Skoleelever og barnehagebarn står for pyntingen av ruta. 

– En kulturell lysvandring vil si at vi lyser opp hele Elvadalen med fakler, lykter og andre ting. Bygdefolket får oppleve dans, dramainnslag, ulike musikere, film og en veldig fin lyssetting av både elv og trær, utdyper arrangøren.

Ønsker å starte forskjellig

Turen starter fra Årneset klokken 17.30 lørdag 20.10. Arrangørene ønsker at folk skal starte til forskjellige tidspunkt for å unngå trafikkork.

– Det er veldig viktig at folk begynner fra Årneset. Om noen begynner å gå feil vei, fører jo det fort til en trafikkork. Vi håper folk sprer seg litt utover tidsmessig, selv om det starter 17.30. Spesielt barnefamiliene ønsker vi å ha først, ettersom små barn som regel legger seg tidligere, forteller Øvstetun.