Har du fått skattesmell? Nå kan du sjekke

Foto: Marius Rosbach

Over 4,9 millioner nordmenn fikk onsdag kveld tilgang til skattemeldingen
 

Skattemeldingen ble onsdag kveld lagt ut elektronisk via Altinn sine nettsider, og trafikken var så stor at flere opplevde problemer med å logge seg inn.

Bank-ID melder på sine nettsider om stor pågang i forbindelse med utlegging av skattemeldingene. Torsdag skal ordningen fungere, men forbrukeren kan være nødt til å forsøke et par ganger for å lykkes. 

I en pressemelding minner Skatteetaten om at for å betale riktig skatt må man forsikre seg om at opplysningene er korrekt og at informasjon som mangler blir fylt inn.

Den økonomiske informasjonen til lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende er forhåndsutfylt, med opplysninger om inntekt, formue, bolig, gjeld og fradrag. Andre skatteforhold som for eksempel utleieinntekter og utlandsforhold som feriebolig må en derimot fylle ut selv. 

Ved å forsikre deg om at opplysningene er riktig, hindrer du også å gå glipp av fradrag fra for eksempel reiseutgifter. 

–  Det kan lønne seg å bruke en halvtime på denne årlige skattesjekken og sørge for at du har alt på stell. Hvis alle opplysningene i skattemeldingen er riktig og alt er tatt med, så trenger du ikke å levere den. Hvis du skal endre noe, er dette lett å gjøre på nett, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Frist for skattemeldingen er 30. april for lønnstagere og pensjonister og 30. mai for næringsdrivende.