Pudderalarm i Ørsta

Foto: Bjørn Wahl

Snøen daler: Det har snødd mye i natt, men dette påvirker ikke Volda Skianlegg som holder stengt. Foto: Bjørn Wahl

Volda Skisenter holder enda stengt, mens i Ørsta kan du kjøre i 22 centimeter nysnø.

Ørsta Skisenter er det beste stedet for pudderkjøring akkurat nå. Siste måling viser 40 centimeter på det laveste, og 100 centimeter på høyeste del av skianlegget.

Det har også snødd en del på Stranda Skisenter. I dag tidlig målte de 15 centimeter nysnø. Tross gode snøforhold er det kraftig vind, på elleve meter i sekundet. Noen av heisene er stengt.   

Tidlig i januar åpnet Volda Skisenter for sesongen. Siden den gang har de holdt åpent rundt 15 dager. Snøfallet den siste tiden holder ikke for å åpne senteret igjen. I følge driftslederen trengs det minst 40 centimeter snø for å åpne.

– Det hadde vært kjekt med mer snø, sånn at vi kan sikre påska, forteller Øyvind Flåskjer, driftsleder på Volda skisenter.

I Hornindal kan skientusiastene trygt få en bra skitur, både på langrenn, topptur og i trekk. Det ble meldt mye pudder forrige uke. I natt kom det 10 centimeter nysnø. Skisenteret holder åpent onsdag kveld og i helgene.

Foto: privat
HORNINDAL: Amund Sverre Tomasgard. Foto: Privat


– Akkurat nå er forholdene veldig bra. Det gjelder også langrennsløypene, som ble preppa i går kveld, sier Amund Sverre Tomasgard.