Alternativ sport i Ørsta 

Skyteskole

Flere barn samles på Ørsta kulturhus hver onsdag for å drive med skyting. Skjermdump fra video

På Ørsta kulturhus tilbyr Ørsta og Hovdebygda skytterlag skyteskole for barn og unge, som et alternativ til sport som fotball og ski. 

En stor gjeng med barn er samlet i kjelleren til Ørsta Kulturhus. De klarer så vidt klarer å sitte i ro på stolene sine mens de kler på seg jakker egnet for skyting, og blikkene flakker inn mot skytebanen på andre siden av vinduet.

Her samles de hver onsdag, noe som vises ved de rutinerte forberedelsene. Første gjengen får lov å gå inn på skytebanen, og resten må vente til neste runde. Inne på banen er instruksene tydelige, sikkerhet er det viktigste. 

Formann for Ørsta og Hovdebygda skytterlag, Kent Werner Riksheim, forteller at sikkerhet er den viktigste prioriteten inne på banen, spesielt når det er så mange barn som deltar. På skyteskolen ser de helst at man har fylt 10 år for å være med, men de har tidligere gjort unntak. – Da må foreldrene være med, ellers blir det litt barnehage, forteller Riksheim. 

Artikkelen fortsetter under videoen.

Skytterlaget så et behov for en litt annerledes sport i området, for barn og unge som ikke vil drive med fotball, håndball eller ski. De opplever at tilbudet er populært, og at mange faste skyttere kommer innom hver onsdag. I tillegg har de turneringer og muligheten til å få merker ved høye poengsummer. Barna har god kontroll på personlige rekorder og hva som skal til for å få neste merke.