Gutten har mildere skader

Tilstanden på EMA-mottaket er rolig og under kontroll

Oppdatert:
Gutten som ble slått bevisstløs med en stein ved EMA-mottaket på Ulstein i går blir sendt hjem i morgen, søndag. Det forteller mottaksleder Tord Kjølseth.

- Den skadde hadde mildere skader og det går bra med ham. 

De andre som var tilstede under hendelsen har snakket med politiet og alle er tilbake på huset. Kjølseth understreker at det er rolig stemning på huset og alt er under kontroll.

Politiet meldte via Twitter kl 18 fredag kveld, at skadeomfanget beskrives som lettere. Siktede er ferdig avhørt, løslatt og blir tatt vare på av verge. 

En person er blitt slått bevisstløs av en annen person med en stein, ved mottaket for mindre, enslige asylsøkere i Ulsteinvik. Steinen traff fornærnmede i nakke og rygg. Vedkommende er blitt påført skader i hodet og blitt fraktet vekk i luftambulanse. Politiet skal ha pågrepet gjerningsmannen, og personen sitter nå i avhør, melder politiet på Twitter.

– Det var kontroll på situasjonen allerede før politiet kom, forteller mottaksleder Tord Kjølseth. 

Begge de to som var involverte i hendelsen er beboere ved mottaket, melder Sunnmørsposten

Ivaretar beboerene

– Vi har tatt inn ekstra personale for kvelden for å ivareta guttene. Ungdommen skal få lov å prate med personalet dersom de har behov for det, sier Kjølseth. 

Han forteller at det ikke var mange av ungdommene som fikk med seg hendelsen.

– Foreløpig så er det veldig rolig her. Vi har snakket med ungdommen, og det har ikke vært noen sterke reaksjoner, forteller mottaksleder.