Tabelltips for 4. divisjon på Sunnmøre

Slik ender 4. divisjon

TABELLTIPS: Nærnetts journalist sitt tabelltips for årets 4. divisjon på Sunnmøre. ILLUSTRASJON: Tor Martin Kvernhaugen

Årets fotballsesong er rett rundt hjørnet, og da passer det godt med et uhøytidelig tabelltips. Nærnett har tippet årets 4. divisjon på Sunnmøre og gått i dybden på lagene fra søre Sunnmøre.
 

Seriestart i 4. divisjon på Sunnmøre er 25. april når Norborg/Brattvåg 2 tar imot Larsnes/Gursken på Uggedal stadion.
Premissene for sesongen er enkle, førsteplass rykker opp til 3. divisjon, mens de to nederste rykker ned til 5. divisjon.

Tung sesong i vente

Hareid klarte seg med et nødskrik forrige sesong, det var ikke fordi de var gode, men fordi Godøy og FK Sykkylven var enda dårligere. Om Hareid skal ha noe som helst håp om å holde seg i divisjonen så må poengene bli plukket på hjemmebane. Kunstgressbanen til Hareid har så hardt underlag at ballen spretter så mye at ballen omtrent ikke befinner seg på bakken, dette passer i grunn laget bra, for Hareid er kjent for å være røffe og direkte i stilen. Dette er noe de må rendyrke denne sesongen for å kunne klare å plukke poeng mot de beste lagene.

Trener Kenneth Moldskred er erfaren, men kvaliteten i laget er ikke god nok til at de skal holde seg i divisjonen. Derfor blir Hareid tippet på jumboplass.

Nå snur det

2019 er året for Bergsøy. Foran sesongen har de hentet inn Magnus Myklebust fra Hødd for å hjelpe toppskårer Franjo Tepurić med å skyte klubben tilbake til 3. divisjon, hvor det hardtsatsende laget egentlig hører hjemme. I tillegg har de skaffet seg den dyktige treneren Thomas Malins, noe som gjør at totalpakken blir veldig god. Fronttrioen Joachim Magnussen, Magnus Myklebust og Franjo Tepurić vil et hvert lag i divisjonen frykte. Alle tre har fortid i Hødd og har mange kamper bak seg i førstedivisjon. 

- Vi forventer å kjempe i toppen, og vi skal være god nok til å kanskje vinne fjerdedivisjon i år, sa assistenttrener i Bergsøy, Frank Sverre Skorpen til Nærsynet.
Laget ser sterkt ut på papiret og med en dyktig trener i Malins, så tror jeg de får det ut i kamp også. Derfor havner Bergsøy på førsteplass i 4. divisjon i 2019.

Slik endte fjorårets 4. divisjon på Sunnmøre. FOTO: Skjermdump fra Fotball.no


Jevnt mellom Ørsta og Volda

De mest spennende oppgjørene i løpet av en sesong i 4. divisjon her på Sunnmøre, er når Ørsta og Volda møtes. Da blir det action, trøkk og lidenskap.
I fjor endte Volda foran Ørsta med ganske god margin til slutt. Hovedtrener for Volda, Lars Petter Rønnestad forteller at målet for sesongen er å kjempe i toppen, og at med en god start så kan det ende opp med opprykk. Dette har ikke Ørsta-trener, Vegard Heltne troen på at Volda får til, han har mer tro på eget lag. Heltne forteller også at dette kan være sesongen der Ørsta endelig kommer over Volda.
Jeg tipper derimot Volda på en solid fjerdeplass, og Ørsta ikke så langt bak, på sjuende. Akkurat som i fjor.

Les mer om Ørsta og Volda: 
http://www.nernett.no/artikler/skal-bli-bedre-enn-volda
http://www.nernett.no/artikler/nyhende/volda-herrer-lag

Uforutsigbare unggutter

Et av de minst forutsigbare lagene denne sesongen er Hødd 2, et lag som vil bestå utelukkende av juniorspillere. De rykket ned fra 3.-divisjon i fjor etter å ha tapt nesten hver bidige kamp. Det er derimot stor forskjell på 3.-divisjon og 4.-divisjon, og Hødd 2 vil nok gjøre det mye bedre i den kommende sesongen. Det virker også som kaoset i Hødd har stilnet litt og ting har satt seg på plass.  

De har også byttet trener siden i fjor, for Sander Nyland som var trener for Hødd 2 i fjor, har tatt over førstelaget. For å erstatte Nyland har Jesper Tørnquist kommet inn, en mann som har vært i klubben lenge og sikkert kjenner godt til juniorspillerne fra før. Dette tror jeg kommer til å bli bra, Hødd 2 havner på en sterk tredjeplass.

Gode på Heimebane

Larsnes/Gursken hadde en dårlig sesong i fjor og endte på niendeplass, en plassering de sikkert vil forbedre. Problemet er at det er mange andre gode lag i divisjonen i år, og derfor vil de trolig få det tøft igjen. Larsnes/Gursken har hentet inn Gustav Dimmen fra Hødd, som er en lynkjapp angrepsspiller, som kan bekle flere roller framover på banen. I tillegg har de hentet tilbake Stian Ristesund fra Ellingsøy, som spilte for Larsnes/Gursken for to år siden. Samtidig har de signert Heimebane-keeper Ståle Remøy Pettersen på permanent kontrakt, siden han bare var på lån i fjor. Disse spillerne vil forsterke laget betraktelig, men trolig vil det ikke bli noen kamp om topp-plasseringene allikevel.

Laget blir nødt til å plukke poengene sine på Gursken River Plate, som er deres hjemmebane, for Larsnes/Gursken gjør det nemlig dårlig på bortebane. I fjorårets sesong vant de bare en av de elleve bortekampene de spilte.
Totalt sett er laget ikke bedre enn at de blir en middelhavsfarer, og derfor ender de på 9. plass.