Fra nyttår er det slutt på NRK-lisensen

Slutt på NRK-lisens fra nyttår

AVVIKLES: NRK-lisensen er historie fra nyttår. Foto: Mahlum

Fra og med 01.januar 2020 avvikles TV-lisensen på grunn av ny finansieringsordning. 100 vil miste jobben som følge av dette.

I et møte med kulturdepartementet torsdag legges det frem at lisensen avvikles fra nyttår. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, økonomidirektør i NRK Andreas Norvik, ordfører i Rana kommune Geir Waage og nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre var til stede.

På bakgrunn av endringene i lisensordningen vil lisenskontoret i Mo i Rana bli lagt ned. 100 personer mister jobben som konsekvens av det.

– Det har lenge vært bred enighet om at NRK trenger en mer fremtidsrettet og forutsigbar finansieringsmodell. Samtidig får dette konsekvenser for NRKs lisensavdeling. Det er selvfølgelig en tung beskjed å få for våre medarbeidere ved lisensavdelinga, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Under landsmøte i Landslaget for lokalaviser (LFL) i Drammen imorgen vil den nye finansieringsmodellen til NRK bli lagt frem

Forslag til fremtidig finansieringsmodell for NRK blir presentert når mediemeldingen legges frem under Landslaget for lokalavisers (LFL) landsmøte 2019 i Drammen i morgen.