Snøfall og minusgrader gir håp om lengre skisesong

Ørsta Skisenter

Drømmeføre: Dette er skiføret som skisentrene i området håper på nå som det er meldt kaldvær igjen. Her bilde fra barnetrekket i 2013. Foto: Odd-Børre Sætre

Onsdag morgen, kunne voldinger våkne opp til snø og hvite forhold.

Temperaturene er meldt å falle ytterligere i løpet av uken. Ifølge yr.no skal det bli minusgrader og åtte millimeter snø til helgen.

Hornindal Skisenter har holdt åpent hele vinteren på tross av mildværet. Dette på grunn av noe kaldere tempraturer og tilgang til snøkanon.

 - Det er klart at minusgrader og snø hjelper på, og gjør slik at vi kan holde åpent lengre, svarer styreleder Randi Langlo ved Hornindal Skisenter.

Trenger 50 centimeter med snø

På spørsmål om nattens snøfall og fallende tempraturer betyr at voldinger kan glede seg til å stå på ski ved Volda Skisenter er driftleder Øyvind Flåskjer ved Volda Skisenter noe mer avventende:

– Det kan være, men vi trenger 50 cm snø for å holde åpent, svarer han til Nærnett.

Håper på natursnø i Ørsta

I likhet med Volda skisenter, måtte Ørsta Skisenter stenge midlertidig grunnet mildværet. Styreleder ved Ørsta Skisenter Bjarne Rekkedal er naturligvis glad for at det kom snø.

 

– Vi håper på natursnø, og vil åpne anlegget så fort vi kan. Vi håper på 30-40 centimeter med nysnø, sier Rekkedal som forteller at om temperaturen faller til minus 10 grader som meldt, er det stor mulighet for åpning av anlegget.

– Vi ønsker å åpne anlegget og tilby fine skiforhold så fort som mulig, avslutter Rekkedal. 

Sånn  så det ut på Volda skisenter mandag 4.3.19. Foto: Simone Nørgård

Volda skisenter holdt åpent i 35 dager i 2019 før de matte lukke på grunn av manglende snø

Ørsta og Horningdal skisenter har holdt åpent hele vinteren på tross av mildværet

Ørsta og Horningdal har tilgang til snøkanon

Volda skisenter har ikke anledning til å ta i bruk snøkanon grunnet kostnad og tilgang til vann.