Stor suksess for Natura

Studentene på Pow ekspressen i Volda

POW EKSPRESSEN: Studentene på bussen rett før reisen til Stranda skisenter. Foto: Kristina Kalinina

Lørdag 04.mars hadde Pow ekspressen sin første tur fra Volda til Stranda skisenteret. Turen var organisert av friluftslivorganisasjonen Natura som er styret av studenter ved Høgskulen i Volda. 47 av 49 setter på ekspressen var opptatt.

Nicolai Kjerchow, internasjonalt ansvarlig ved Natura
PLANNLEGING: Nicolai vil begynne å arrangere flere bussturer. Foto: Kristina Kalinina

Mange studenter, spesielt de internasjonale studentene, møtte et problem med transporttilbudet til skisentre i området. Det er ingen fastlagt rute fra Volda til noen av bakkene. Allerede i januar fikk Nicolai Kjerchow, internasjonalt ansvarlig ved organisasjonen, mange spørsmål om dette fra studenter.

– Det var da det slo meg at jeg må finne et alternativ til hvordan de kan komme seg dit, forteller Nicolai.

Han begynte å se på en miljøvennlig reisemåte. Den første muligheten var samkjøring mellom de som ønsket å være med. Men etter hvert fikk han tak i et transportselskap. En buss med plass til 49 personer ble den meste rasjonelle løsningen. STiV ga finansstøtte til arrangørene i tilfelle, dersom det ville bli ledig plass på bussen. Natura fikk også spesielle priser på heiskort og skileie.

«Det var helt greit»

Ikke alle som deltok på turen, var fornøyde. Eze Ezeji, Erasmus student fra Storbritannia, synes at det var et organisatorisk problem som ødelagte inntrykket hans av turen. Eze forteller at han og noen andre studenter ikke kunne få tak i undervisningen ved skiskolen på bakken.

– Vi kom til Stranda ganske tidlig på morgenen og fikk vite at alle instruktørene var opptatt helt til kl.15. Men bussen skulle dra tilbake kl.16. Det var ikke noe poeng å betale for undervisningen da det var bare en time igjen.

Pow ekspressen
POW EKSPRESSEN: Møtested for studentene var ved Berte Kanutte-huset. Foto: Kristina Kalinina

På samme tida påpeker Nicolai at Natura ikke hadde ansvaret for å bestille tid hos skiinstruktører. Han forklarer at misforståelsen skjedde på grunn av dårlig kommunikasjon.

Til tross for dette synes Ezeji at planleggingen av turen var ganske god. Han forteller at selv om det kostet mye for alt på turen, var billettprisen for buss ganske lav.

Natura hadde forventet at turen skulle koste rundt 120 kr. Men studentene fikk mulighet å kjøpe billetter for 100kr. Nicolai påpeker at en ny markedsføring skal bli innført neste semester. Det kan føre til at billettprisen på bussen sannsynligvis vil øke minst til 120 kr.

– Det som vi ser nå at det er et veldig attraktivt tilbud og mange som ønsker å være med på, sier Nicolai til Nærnett.

Derfor vil Natura arrangere to turer til skisentre i løpet av semesteret. Studenter vil få mulighet til å stemme på hvilket sted de ønsker å dra til.