Volda skal skinne sterkere enn Sola

Storkamp i Voldahallen

Thea Imani Sturlutdottir (bilde) og resten av Volda spiller hjemme mot Sola, søndag kveld. Foto: Nicholas Noreng

Det er duket for storkamp når Volda Håndball tar imot Camilla Herrem og resten av jentene fra Sola, søndag kveld. 

– Sola er et lag vi ønsker å måle oss mot. Det er mot sånne lag vi finner ut hvor Eliteserienivået ligger, forteller Voldas trener Halldor Haraldsson.

Volda har ikke tapt på hjemmebane i serien siden november 2017. På søndag møter de Sola i Voldahallen. Da kan det første tapet komme. 

– Det blir en tøff kamp

– Jeg er spent før kampen. Jeg har ikke sett noe av dem enda, men jeg vet at de er et godt lag. Det blir en tøff kamp, sier Solas stjernekant, Camilla Herrem. 

De to lagene ligger på første- og andreplass i 1. divisjon. Begge står med full pott etter tre kamper. Det er to lag med ganske forskjellige utgangspunkt og ulik ressursbruk. Før sesongen hadde de færreste spådd at Volda skulle være likt med Sola etter tre kamper. 

– Vi tenkte det var mulig å vinne de tre første kampene, men da måtte alt klaffe. Det har jo klaffet godt for oss så langt i sesongen, forteller Haraldsson.

– Alt er mulig i Voldahallen

Volda gikk ubeseiret gjennom hele sesongen i 2. divisjon. Klubben kronet en god sesong med å rykke opp fra divisjonen. Sola spilte i Eliteserien, men tapte i kvalifiseringen mot Rælingen. Dermed måtte laget ta steget ned til 1. divisjon. Til tross forskjellen på lagene, har Haraldsson troa på et mirakel i Voldahallen. 

Halldor Haraldsson (bilde) sier laget ikke skal gjøre noe ekstra for å forsvare seg mot Camilla Herrem. 
​Foto: Caroline Simonsen

– Alt er mulig i Voldahallen og jeg håper på en fullsatt hall med mye trøkk, sier islendingen. 

Sola beholdt flere av sine profiler etter nedrykket. Blant annet olympisk mester, verdensmester og europamester, Camilla Herrem. De har også Herrems tidligere landslagsvenninne, Tonje Nøstvold i klubben.

Malin Holta er hentet fra franske Nantes før sesongen. 23-åringen fra Stavanger har vært et viktig tilskudd til Sola, ifølge Herrem. 

– Malin Holta gir oss en ekstra dimensjon i angrepsspillet vårt. Ifjor manglet vi en som kunne skyte fra distanse. Det gir Malin oss. Vi er nok et bedre lag i år enn i fjor, forteller landslagsspilleren. 

Godt kollektiv

Volda sin suksess skyldes i stor grad en god innsats fra hele laget. Målene er jevnt fordelt mellom spillerne. 

– Suksessen vår skyldes at alle spillerne våre har prestert godt. Det er kollektivet vårt som har vunnet kampene for oss. Jeg synes ikke det er enkeltspillere i troppen som har stått ekstra fram enda, sier Haraldsson. 

De dårlige nyhetene for Volda er at bakspilleren Vanessa Sunde Hoel røk korsbåndet for tre uker siden. Hun er ute resten av sesongen. I tillegg varsler Camilla Herrem at hun er på vei tilbake etter sommerens fødsel. 

– Formen min er veldig bra. Jeg begynner å komme tilbake til gode, gamle takter, forteller Herrem. 

Kantspilleren håper å dra fra Volda med flere gode minner. 

– Jeg har vært i Volda på en landslagssamling tidligere i karrieren min. Jeg husker ikke så mye, men det er en veldig koselig plass, sier Herrem. 

Kampen spilles i Voldahallen 15.45 på søndag.