26-åringen ble funnet kritisk skadd ved veien

Straffesak. Hensettelse i hjelpeløs tilstand

Søre Sunnmøre Tingrett: På onsdag starter rettsaken mot den tiltalte. Foto: Edvard Ertesvåg 

En mann i førtiårene er tiltalt for å ha unlatt å gi hjelp til en ung mann i hjelpeløs tilstand. Ifølge tiltalen skal han ha kjørt på ham først. 

Lørdag 12. desember 2015 ble en mann funnet påkjørt i veikanten ved Røyra ikke langt fra Herøybrua på Leinøya. En lastebilsjåfør i 40-årene er tiltalt for å ha forlatt mannen i veikanten uten å tilkalle hjelp. Mannen ble påført alvorlig personskade. 

Ifølge NRK Møre og Romsdal fortalte vitner at de hørte et smell og så en bil i området. Den skadde ble flydd med helikopter til Haukeland sjukehus i Bergen. 

Tiltalen

Sjåføren er tiltalt etter Straffelovens paragraf 288: "Med fengsel inntil tre år straffes den som hensetter en annen mann i hjelpeløs tilstand med fare for liv, kropp eller helse. På samme måte straffes den som unnlater å gi hjelp til noen i hjelpeløs tilstand som vedkommende har en plikt å til å dra omsorg for". Han er også tiltalt etter Vegtraffikklovens paragraf 31 for å ha unnlatt å stanse og hjelpe en person som er kommet til skade etter å ha vært innblandet i et traffikkuhell. 

26-åringens bistandsadvokat, Therese Lohne Boehlke, sier til Nærnett at hennes klient har fått varige men etter påkjørselen.

  – Han sitter i dag i rullestol, og har også varige kognitive skader, sier Boehlke. 

Den tiltaltes advokat, Robert Fonn, sier klienten ikke erkjenner straffskyld.

Rettsaken starter i Søre Sunnmøre tingrett onsdag 8. mars, og vil gå over to dager.