Volda trakk det lengste strået i NM-kvaliken

Stryn-Volda

SIKKERHETEN SELV: Thomas Malins satte inn Voldas første mål til Stryn-keeper Jens Guddal Muris store fortvilelse. FOTO: Hilde Olsen Aalvik

Volda vant 2-1 borte mot Stryn i den første kvalifiseringsrunden til fotball-NM. Et tamt hjemmelag truet aldri Voldas avansement, men trener Dagmund Evebø lot seg irritere av sjansesløseriet.

STRYN - VOLDA 1-2 (0-1)

Stryn og Volda møttes til dyst i NM-kvalifiseringen for menn senior, og det ble en jevn affære mellom de to 4. divisjonslagene.

Etter en relativt rolig åpning på kampen, der ingen av lagene klarte å etablere noe særlig spill, var det bortelaget Volda som tok ledelsen etter 23 minutter, da Thomas Malins ble slått gjennom på åpent mål etter et flott innlegg fra venstresiden. Briten gjorde ingen feil alene med Jens Guddal Muri i Stryn-målet og satte ballen inn til høyre for keeper.

– Det var veldig gunstig å få det målet. Vi hadde masse sjanser i første omgang,  og det ble unødvendig spennende. Vi klarer aldri avgjøre kampen, men jeg er selvfølgelig fornøyd med avansement, forteller Volda-trener Dagmund Evebø til Nærnett rett etter kampslutt.

Scoringen ga Volda initiativet i kampen og de så ut som det klart beste laget både i banespill og antall sjanser. Stryningene slet med å holde på ballen når de først fikk den og ga blant annet bort mye dødballer. Og på nettopp dødball holdt Volda på å gå opp i tomålsledelse. Kun et tigersprang fra Guddal Muri hindret et verre utgangspunkt for rødtrøyene. 

– Jeg er veldig misfornøyd med førsteomgangen vår. Vi tør veldig lite med ball og virker preget av at det er sesongens første ordentlige kamp. Volda var mye bedre enn oss, innrømmer Stryn-sjef Johann Sigurdsson.

Marerittstart for Stryn

Selv om hjemmelaget så bedre ut etter pausen og truet Voldas forsvar i større grad, tok kampen en helt annen vending. I stedet for utligning til hjemmelaget, satte Kenneth-Andre Hole inn Voldas andre mål for dagen, da de plutselig kom med flere folk i angrep. Skuddet snek seg inn i Guddal Muris nærmeste hjørne, og keeperen som tidligere i kampen reddet laget sitt med briljante redninger måtte nå innse at hånda han fikk på ballen ikke var nok til å hindre scoring. For Volda ble det derimot en drømmeåpning på den andre omgangen.

– Det var veldig viktig for oss å få det målet rett etter pause, særlig fordi vi misbrukte så mange sjanser i førsteomgang, forteller Evebø.

Stryn fortsatte å yppe seg utover i omgangen. Mathias Garlid fikk hodet på et innlegg som Volda-keeper Rino Lund Johnsen måtte helt opp i vinkelen for å redde, og ballinnehavet var også langt jevnere etter hvilen. Mads Wie var svært nære å sette inn en redusering da 73 minutter var spilt, men en Volda-spiller fikk klarert på streken.

Og akkurat da Volda så ut til å kontrollere det hele i land, fikk rødtrøyene et omdiskutert straffespark. Volda-sjefen var i harnisk.

– De får et billig straffespark på slutten, noe som var veldig svakt dømt. Det var gedigen filming, raser han.

Straffesparket ble trygt plassert øverst i venstre kryss, og dermed ble det spennende mot slutten. Volda holdt derimot unna og kunne juble for NM-avansement mot stryningene. Sigurdssons menn måtte derimot gå slukøret av banen foran de mange frammøtte tilskuerne.

– Det er veldig skuffende, for vi hadde håpet å få spille flere cupkamper i år. Andreomgangen vår er bedre, men vi tør aldri helt å spille fotball og slår for mye langt, oppsummerer hjemmelagets trener.

Seriestart i 4. divisjon er 21. april for Volda og 22. april for Stryn.