Studenter med for lite oppmøte får ta eksamen

Studenter med for lite oppmøte får ta eksamen

Prorektor Odd Helge Mjellem Tonheim. FOTO: Ida Kloppen

Ledelsen ved Høgskulen i Volda har bestemt at det ikke lenger skal være obligatorisk oppmøte dette semesteret. Fravær vil altså ikke ha betydning for om studentene får gå opp til eksamen eller ikke. 

Prorektor, Odd Helge Mjellem Tonheim, sier de nye fraværsreglene også gjelder studenter som allerede har for lite oppmøte i emnet sitt. 

– Det er vanskelig å gå tilbake og sortere hver enkelt students fravær. Så lenge man har oppfylt alle obligatoriske arbeidskrav får kandidaten gå opp til eksamen uavhengig av oppmøte, sier han.

Dette vil også si at man ikke trenger sykemelding om man er borte fra obligatorisk undervisning.

Gjelder ikke for praksis

Denne ordningen gjelder i utgangspunktet for alle emner våren 2020. Studenter med obligatorisk praksis må likevel forholde seg til samme fraværsgrense som tidligere. Dette er fordi oppmøteplikt i eksternpraksis avhenger av nasjonale studieplaner, og ikke av høyskolen. Det vil si at eksternpraksis som utgår på grunn av dagens koronasituasjon, må tas opp igjen senere.

– Om vi får konkrete tilfeller av viruset på høyskolen og må stenge campus, blir vi nødt til å se på alternative løsninger for studentene når det gjelder eksamensform og internpraksis, sier Tonheim.

Onsdag 11. mars ble internpraksisperioden til journalistikkstudentene ved høyskolen redusert av hensyn til koronasituasjonen. Studentene blir oppfordret til å hovedsaklig jobbe hjemmefra og oppholde seg minst mulig på campus. Dermed utgår direkte-tv og radiosendinger resten av praksisperioden. 

Høyskolen vurderer situasjonen og diverse tiltak fortløpende. FOTO: Magnus Kjøren Berg

Høyskolen gjør hygienetiltak

Studentskipnaden gjør også endringer i kantinedriften. Trond Bratteberg, daglig leder i kantina på høyskolen, sier de nå fjerner salatbar og annet selvplukk. Brytere og håndtak blir desinfisert daglig. I tillegg pakkes frukt og bakverk én og én i plastfolie.

Trond Bratteberg frykter at kantina må stenge.
FOTO: Jonas Otneim

– Vi tar situasjonen veldig alvorlig og har dialog med Mattilsynet angående tiltakene. Det er satt ut håndsprit overalt slik at kjøkkenpersonell hele tiden påminnes å desinfisere hendene, sier han.

Til nå er hovedfokuset rengjøring og personlig hygiene. Ansatte skal nå bruke klype når de overrekker mat. Andre tiltak vurderes fortløpende.

– Vi vurderer engangshansker og redusering av bord og stoler. Man må se an situasjonen som en utvikler seg. Vi frykter at kantina stenger, men det kommer ikke til å skje før høyskolen selv lukker dørene, sier Bratteberg.

Nærnett oppdaterer fortløpende.