Rettssak mot den tiltalte 40-åringen er i gang

Ålesund Tinghus

Sunnmøre Tingrett
FOTO: Morten Asbjørnsen

I dag startet rettssaken mot en mann i 40-årene fra Søre Sunnmøre, tiltalt for samleie med et barn under seksuell lavalder.

- Dagen har gått som forventet. Jeg er imponert over fornærmede som møtte opp å ga sin forklaring. Tiltalte har også forklart seg, og i morgen kommer det tre vitner til, forteller aktor i saken Cathrin Remøy til Nærnett. 

Aktor Cathrin Remøy.
FOTO: Morten Asbjørnsen

Både fornærmede og tiltalte møtte i Sunnmøre tingrett for å avgi sine forklaringer. Etter flere år har saken om en mann og et fortsatt mindreårig barn kommet for domstolen. Begge parter virker preget over hvor lang tid som har gått siden hendelsen skjedde, men i morgen vil aktor og forsvarer omsider komme med sine domsforslag.

Tiltalen

Mannen i 40-årene er tiltalt for samleie med et 15 år gammelt barn i en bil på en parkeringsplass i Søre Sunnmøre. Han innrømmer selv straffbare forhold, men nekter for at et samleie skal ha funnet sted. Under tiltaltes forklaring valgte den fornærmede å forlate rettsalen. 

Fornærmedes forklaring

Fornærmede og tiltalte ble kjent gjennom sosiale medier. De avtalte å møtes, og tiltalte skal ha gjennomført overgrepet i løpet av deres første møte. Rettsgenetisk sakkyndig presenterer bevis som stemmer overens med fornærmedes forklaring over telefon.

Bevisførselen har startet, og vil fortsette utover morgendagen. Tre vitner skal inn, og nernett.no vil oppdatere saken etter at domsforslaget presenteres.