Sunnmøre tok storeslem under Sogndal Filmfestival

Filmene "The Letter" og "Vår beste dag", begge laget av folk fra Søre Sunnmøre, vant til sammen fem priser under Sogndal Filmfestival.

Sogndal Filmfestival gikk av stabelen 23. - 24. mars, der unge filmskapere på Vestlandet fikk sjansen til å vise seg frem. Under prisutdelingen på torsdag var Søre Sunnmøre sterkt representert.

Storeslem

Festivalens store vinner var filmen "The Letter", som stakk av med hele fire priser. Den vant publikumsprisen, beste etterbehandling, beste regi og manus og juryprisen. Filmen er produsert av Tonev film, som består av Sindre Gjerde Tonev og 26 andre ungdommer fra Hareid. De lagde filmen over en to-årsperiode, melder NRK Sogn og Fjordane

Voldastudenter representert 

Et annet innslag fra Sunnmøre var skifilmen "Vår beste dag". Den er laget av Ranglefant Film, og flere av de som står bak er studenter ved Høgskulen i Volda. Skifilmen, som er filmet i Sunnmørsalpene, har allerede vunnet Fri Flyts Filmtour i 2016, og under Sogndal Filmfestival stakk den av med prisen for beste sportsfilm. Du kan se filmen her.

 

Nærnett

Les flere artikler fra Nærnett.