Debutantscoring og sjansesløseri i tap

Ole Christian Nymoen

Det ble en tett kamp med mye sjanser til Ørsta IL, som til tross dominans måtte gå slukøret hjem etter kampen. Foto: Ole Christian Nymoen

Det ble en sjanserik affære på Aursta Arena Kunstgras da Ørsta IL tok i mot SIF/Hessa torsdag kveld. 

Ørsta IL - SIF/Hessa (2-3)

På en klissvåt kunstgressmatte var det duket for en kamp mellom to middelhavsfarere i 4. divisjon. Ørsta IL hadde muligheten til å klatre forbi naborival Volda på tabellen, men lyktes ikke med dette. Til tross flere store muligheter i kampen. 

– Vi er det klart beste laget, men klarer ikke sette ballen i mål. Jeg synes vi

Lene Flataker
Vegard Heltne var fornøyd med debutanten Sigurd Olses prestasjoner, til tross tap. 
Foto: Lene Flataker

spiller veldig bra, til tross tapet, forteller Ørsta-trener Vegard Heltne, etter tapet. 

Debutantscoring 

Kampens kanskje største øyeblikk var det en 17 år gammel debutant som stod for. Sigurd Ose fikk tillit fra start på midtbanen til Ørsta. Det besvarte han med å score 2-3 målet i kampen. Fra 18 meter skjøt han på halvvolley. Ballen gikk helt oppunder tverrliggeren og suste inn i nettet, bak en sjanseløs SIF/Hessa keeper. 

– Jeg synes Sigurd leverte en strålende kamp. Han kommer inn som debutant og er en av banens beste, han er en av de mest spennende spillerne vi har, forteller Heltne. 

Under et døgn før kveldens kamp startet, var Ose på banen for Ørsta 2. I begge disse kampene leverte han godt. Selv var hovedpersonen litt beskjeden etter kampen. 

– Dette er en av de bedre kampene mine, jeg syntes jeg fikk til en bra en. Det er gøy å få skryt fra Vegard etter en slik kamp, forteller Ose. 

Straffemiss og sjansebonanza

Til tross for tapet, så var Ørsta det førende laget i kampen. De hadde flere store muligheter gjennom kampen. 15 minutter før slutt fikk Ørsta et straffespark da Knut Myklebust ble dyttet over ende i feltet. Straffen tok han selv, men keeper reddet skuddet fra Myklebust. 

Like før slutt var Ørsta igjen nære en utligning. Myklebust var først på et innlegg, men keeper reddet. Returen havnet hos Øvrebotten. På åpent mål klarte ikke spissen å sette ballen i det åpne målet. 

Dermed endte kampen med et surt 2-3 tap for Ørsta IL, som nå ligger 3 poeng bak SIF/Hessa og Volda. 

Les også: Liveoppdatering fra Ørsta IL - SIF/Hessa

Neste kampen for Ørsta er fredag 5. oktober mot Larsnes/Gursken.