Tap på Kleven-kontrakter førte til konkurs

Tap på Kleven-kontrakter førte til konkurs

Kleven verft. Foto: Joakim Rødven.

En bedrift i Ulstein gikk konkurs etter tap på Kleven-kontrakter. I en foreløpig rapport fra bostyrer går det fram at det skjedde som følge av ringvirkninger på grunn av de økonomiske vanskene til Kleven.

– Lønnsnemnda ved kontraktene med oppdragsgiver ble dårligere og selskapet tapte penger, står det i den foreløpige rapporten.

Bedriften jobbet for det meste for Kleven- og Myklebust-verfta med isolasjon- og ventilasjonsløsninger. Den hadde 116 polske ansatte, og ble startet opp i 2011.

Vil ikke gå dypere inn i årsak

Sunnmørsposten skriver at da ledelsen slo selskapet konkurs, hadde ledelsen grunngitt det med at de hadde mistet flere kontrakter med Kleven. De grunnga det også med en økende gjeld og at de ikke hadde kapital til å utbetale feriepenger til de ansatte.

Det skulle også vært snakk om utbetaling av feriepenger til 72 tidligere ansatte, ved siden av de 116. Sunnmørsposten skriver at bedriften hadde på det meste 150 ansatte.

Bostyrer Linda Brevik vil til Sunnmørsposten ikke gå dypere inn i hvorfor selskapet gikk konkurs:

– Når det gjelder årsakene til konkursen, så vil vi komme tilbake til dette i den endelige rapporten til tingretten, sier hun til dem. 

Mange vil ikke havne i NAVs-statistikk

Etter konkursen har det kommet inn 16 krav på nesten sju millioner kroner, ifølge rapporten. Dette skal i hovedsak dreie seg om skattekrav.

Videre skriver Sunnmørsposten at fordi de ansatte var polske, hvorav de fleste med adresse i hjemlandet, vil de fleste av avskjedigelsene ikke bli fanget opp i NAV sin statistikk over nye arbeidsledige.

 

Nærnett

Les flere artikler fra Nærnett.