Tillitsvalgt om Tine-kutt: – Vi vet ikke hva som vil skje eller om det vil gå utover oss

Lizz Amoroso, tilitsvalgt Tine meieriet Ørsta

USIKKERHET: Lizz Amoroso vet ikke om Tine vil kutte i arbeidsstokken på meieriet i Ørsta. FOTO: Oddvar Sagbakken Saanum

Tine skal kutte 400 årsverk de neste årene. Tilitsvalgt i Ørsta sier hun forventer at det blir en åpen og ryddig prosess.

Forrige uke kom nyheten om at Tine skal kutte totalt 400 årsverk innen utgangen av 2021. Det er ennå uklart hvor kuttene vil komme. 

Tillitsvalgt på meieriet i Ørsta, Lizz Trine Hegdal Amoroso, forteller at det alltid dukker opp spørsmål blant de ansatte nå slike beskjeder kommer.

– Vi har jo vært gjennom noen slike runder før. Vi tar det en dag om gangen, så får vi se hvordan kuttene vil slå ned, sier Amoroso. 

Hun forteller at de ikke vet noe mer om kuttene eventuelt vil komme til Ørsta.

– Vi vet ikke hva som vil skje eller om det vil gå utover oss. Dette er kutt som gjelder hele Tine og det er for tidlig å si noe om hvordan det vil slå ut.

Hun forventer en åpen og ryddig prosess. 

– Vi går ut i fra at det blir ein ryddig prosess, der tillitsvalgte blir inkludert, sier Amoroso. 

Mister Jarlsbergstøtte

Kuttene kommer som en konsekvens av et strategiarbeid innad i Tine som har konstatert at selskapet må bli mer konkurransedyktig.

– Kombinasjonen av sterk importvekst, bortfall av jarlsbergeksport, endringer i forbruksmønstre og sterk subsidiering av konkurrenter er en alvorlig kombinasjon for norsk melkeproduksjon, sier styreleder Marit Haugen i en pressemelding fra selskapet.

Produksjon av Jarlsberg til salg utenfor Norges grenser vil i løpet av været flyttet til selskapets anlegg i den irske byen Mogeely. Eksportstøtten vil gå ut i 2021.