Ulike syn blant lokallagene

– Tror ikke Hareide vinner Møre og Romsdal

MOT HØYRE: – Jeg oppfatter en overvekt mot høyresiden og Bollestad, sier fylkesleder i KrF Møre og Romsdal, Randi Walderhaug Frisvoll. Alle foto: Andreas Søvik Helgeberg

På medlemsmøtet til Møre og Romsdal KrF i Ålesund i går kveld, kom det fram ulike syn.
 

– Jeg tviler på at Hareide får flertall.  Jeg oppfatter en overvekt mot høyresiden og Bollestad. Men det var overraskende mange som støtter Hareide. Mange har heller ikke konkludert, sier Randi Walderhaug Frisvoll til Nærnett.

Selv om fylkeslederen deler syn med nestleder Olaug Bollestad og vil gå inn i Ernas regjering, ser hun ikke saken svart-hvitt.  

– Jeg kjenner meg igjen i det Hareide sier. Til felles med Arbeiderpartiet har vi prinsippet om likhet for alle og begge partier står opp for de svake i samfunnet. Møtet hadde en god debatt. Begge sider ble belyst, sier hun.

LES OGSÅ: – Kan ikke leve som et vippeparti

LES OGSÅ: Les hva Hareide sa før medlemsmøtet i Møre og Romsdal KrF

Ulike syn i lokallagene

Lokallagene skal i disse dager velge sine utsendinger til det ekstraordinære fylkesmøte 27. oktober.

– Jeg tror og håper at årsmøtet vil gjenspeile de ulike meningene i lokallagene. Mange av de innstilte delegatene har allerede tatt sitt standpunkt. Når medlemmene nå velger sine utsendinger, vil de vite hvilken side de stemmer på, sier Frisvoll.

ULIKE SYN: – Jeg tror og håper at årsmøtet vil gjenspeile de ulike meningene i lokallagene. 

Frisvoll mener at KrF ikke kan innlede samarbeid med Arbeiderpartiet.

– Skulle vi gått inn i regjering med Ap og Senterpartiet, måtte SV også ha vært med, slik at det ble en flertallsregjering. Å sitte i regjering med SV er ikke aktuelt for KrF for mitt vedkomne, sa Frisvoll i Sunnmørsposten i går.

Fylkeslederen er én av tolv innstilte delegater til det ekstraordinære landsmøtet 02. november. Blant disse er det i dag seks andre som deler hennes syn. De øvrige fem har ikke bestemt seg.

Sterke meninger

Hareide er trygg på at de ulike standpunktene i KrF Møre og Romsdal vil komme til syne under landsmøtet.

– Alt tyder på det i kveld. Her er det sterke meninger og ulike syn. Når Møre og Romsdal nå skal lande sitt ståsted, så vil de sende delegater som speiler oppfatningene i dette fylket, sier Hareide.

Du håper på det?

– Ja. Det er fylkene selv som bestemmer måten å gjøre dette på. Vi i ledelsen legger til rette for en åpen demokratisk beslutningsprosess. Alt tyder på at fylkene følger opp på en god måte, understreker partilederen.