Må kontrollere adrenalinet for å unngå skader

Vil slå tilbake etter skade-sesong

For å bli god i utforsykling gjelder det å holde seg på sykkelen og være kald i hodet. Vi ble med hardtsatsende Severin Poppe Midteide på trening i røffe skogsløyper. 

I en utforløype nær Kaarstadbygget i Volda terper Severin Poppe Midteide (20) teknikken inn mot årets sesong. Snøen er borte og det kan endelig sykles for fullt. Men skal man kjempe om internasjonale topplasseringer hjelper det ikke å sitte og vente på våren. 

– Med en gang sesongen er over starter jeg med styrketrening og forberedelser inn mot neste sesong. Styrketreningen er viktig for å klare å henge på sykkelen, forteller Midteide. 

Fjorårets sesong startet bra med seier i det første rittet i Sverige. Men etter å ha pådratt seg både hjernerystelse og skulderskade i Østerrike ble resten av sesongen tyngre. Midteide mener likevel at sporten ikke er like risikofylt som folk skal ha det til.

– Det gjelder å være smart og ta de riktige valgene. Man kan ikke kjøre for mye på adrenalin. Det gjelder å kjøre etter egne grenser, mener han. 

Selv om Midteide vil kjempe i toppen, er det ikke plasseringer som først og fremst står i hodet på utforsyklisten.

– Målet er å ha det gøy. Resultatene kommer ofte når du har det gøy og koser deg, avslutter han.