Uværet skapte problemer i natt

Uvær i natt

STORM: Meterologene kunne melde om full storm på kysten av Rogaland og Hordaland kl 21. Foto: Meteorologisk institutt

Nattens uvær skapte problemer flere steder på Søre Sunnmøre. 

– Etter stormen i natt har vi mottatt noen meldinger om tre/grener som har falt ned på veien, et vindu som blåste inn i Ålesund, samt strøm og telefonledning som har falt ned. Det er ikke meldt om personskader eller vesentlige problemer som følge av disse hendelsene, meldte politiet på Twitter i natt klokka 05.14. 

Operasjonsleder Ragnvald Rasmussen ved Sunnmøre politidistrikt forteller at det har vært en strømledning eller en telefonledning som har falt ned, i tillegg til to trær som også har falt ned. 

Stormen fortsetter i dag

Statsmeteorolog Frode Hassel forteller om storm. 

– Det som skjer nå er en liten til full storm på kysten, så det er mest kyststrøkene som får merke stormen. Vinden skal gradvis minke utover kvelden, til sterk kuling på kysten. I dag blir det mest bygevær på Sunnmøre og det vil være fare for torden i morgentimene, sier han.

Hassel legger til at vinden vil minke i natt og skifte retning, men i morgen kveld kan det ta seg opp igjen. 

Jon Rune Lillebø, teamleder i Møre og Romsdal 110-sentralen, forteller at politiet ba om assistanse i Fosnavåg i natt.

- Der trengte de hjelp til å sikre en dør på en resturant som hadde blåst inn, slik at skadene ikke ble verre, sier Lillebø.

Kansellert fly

På Hovden flyplass bydde været på utfordringer. 

– Det er utfordringer på vær og vind i dag. Flyet som skulle kommet inn i går kveld kunne ikke lande og dermed manglet vi ett fly på morningen i dag. Resultatet da var at en avgangen til Bergen måtte kanselleres, forteller Catharina Solli, informasjonssjef i Widerøe. 

– Morgenflyet til Oslo gikk av når det skulle. Vi er håpefulle videre om at de andre skal gå i rute. Flyene på Hovden er arbeidshester som kan tåle det tøffeste været. 

Strømbrudd flere steder

Rune Horn ved teknisk kundeservice i Mørenett opplyser om at det fortsatt er strømbrudd flere steder på Sunnmøre etter brudd i natt.

– Det er mange trær som ligger her og der. Det har skapt problemer på flere linjer. Blant annet på Kvamsøy i Sande kommune, der hele øya fortatt er uten strøm. Vi driver og organiserer nå får å dra ut med ferje og rette opp feilene der, sier han.

STRØMBRUDD: Hele Kvamsøy er uten strøm torsdag morgen ifølge Mørenett. Kilde: Google Maps 

Horn opplyser om at det også er feil flere steder innover Austefjorden og Eid. Det er også feil på en linje i Ørsta. Ifølge Horn, vil det gå en god del av dagen før de får ordnet strømbruddet igjen.

I Volda ble det meldt om flere strømbrudd som følge av uværet. Mørenett opplyste på sine sider, at like etter midnatt ble det meldt om feil på en strømlinje, og området  Dale-Folkestad-Bjørkedalen-Høydalen ble rammet. Strømmen var tilbake like før klokka 06.00

I Ørsta ble det rundt 02-tiden meldt om strømbrudd som rammet Leknes, Norangshol og Bondalen-Sæbø. Litt over klokka halv fem hadde alle fått strømmen tilbake.

Klokka 00.27 ble det også meldt om et kortvarig strømbrudd i Vanylven.

Innstilte ferger 

Flere fergeavganger har i morgentimene blitt innstilt eller kansellert. Ruta mellom Festøya og Solavågen er kansellert på avgangene mellom 06.55 og 08.55. Fra Solavågen er avgangene mellom klokka 07.25 og 09.25 kansellert. Dette skyldes tekniske problemer, ifølge Fjord1. 

Meterologene melder om sterke vindkast i natt. 

Her er en oversikt over stedene med kraftigst middelvind fra i går kveld til i morges. Dette er et gjennomsnitt over målt vind i en periode på ti minutter.

På Svinøy i Herøy ble det meldt om 35,2 meter per sekund og på Ona i Sandøy ble det meldt om 31,2 meter i sekundet.