Kristian Valen storkoste seg i Fosnavåg

Valen etter Fosnavåg-show: - Det var rett og slett magisk

LEVERTE: Kristian Valen (43) åpnet sitt nye show "Åsted Valen" torsdag kveld på Fosnavåg konserthus. FOTO: Morten Asbjørnsen

Både publikum og hovedpersonen selv virket å kose seg da Kristian Valen åpnet sin Norges-turnè på hans nye show "Åsted Valen"

Kristian Valen er i gang med sin nye Norges-turnè i showet hans "Åsted Valen". Torsdag kveld gikk hans første show i turneen av stabelen, og det i noe overraskende Fosnavåg konserthus. 

- Det var Fosnavåg, og det var en torsdag kveld. Det er som Toralv Maurstad har sagt: Det å spille på en torsdag når folk er edru varte som regel showet i en time og fem minutt fremfor en time og femti minutt. Her var det helt motsatt. Det var magisk, skryter Valen over publikumet som møtte til showet hans. 

- Kom litt ut av det

Det var en tilnærmet stappfull sal Valen sto og underholdte, og latteren som titt og ofte kom fra publikum tydet på at folk ble underholdt til de grader. Valen var overrasket over mottakelsen han fikk.

- Det er ikke slik som ring 2-journalistene i Norge her. Sier du en grovis for mye der, så trekkes du gjerne på terningkast og får dårligere omtaler. Her fulte alle med, og av og til kom jeg litt ut av det men det var på grunn av at det ble latter på steder jeg ikke forventet det. Jeg er rett og slett kjempehappy nå, sier Valen fornøyd. 

For folk som har sitt Valen sine show tidligere, var det en god del gamle parodier han hadde med seg på showet. Blant annet en slags parodi på spellemannsprisen som han har fremført i en god stund nå. Men Valen hadde også med seg en del nye ting på torsdagens show, og brukte egne opplevelser og erfaringer fra nyere tid.

- Alle komikere i Norge skriver alt sammen med et mannskap rundt seg. Jeg gjør alt selv. Jeg vil ikke kalle det en jobb, men en måte å leve på. Ting skjer fort i et liv, og ting jeg opplever bare timer eller dager i forkant av et show syntes jeg er artig å ta med, forteller 43-åringen. 

På kanten?

En historie Valen hadde med seg til showet var fra da han ble tatt inn på glattcellen av politiet ettersom han var mistenkt for å ha på seg et våpen, noe han da ikke hadde. Ting Valen forteller er gjerne ting som andre ikke ville ønske skulle kommet ut, men det er Valen bevisst på å ufarliggjøre. 

- Jeg føler jeg får ting på avstand både på godt og vondt. Jeg køddet litt med John Christian Elden og politiet, men samtlige har jo oppturer og nedturer i livet sitt. Hvorfor skal jeg ikke da tørre å vise frem mine? spør Valen og trekker frem andre forbilder som har gjort det samme.

- Robbie Williams blant annet sto frem med sine alkoholproblemer. For meg føles det godt, men jeg er livredd før jeg går på scenen. Men den følelsen tror jeg er litt fin egentlig. Jeg går ikke på scenen for å lage humor, og det er gjerne grunnen til at jeg aldri har vært "godtatt" i humor-Norge, forteller Valen åpenhjertig. 

- Kunne valgt det sikre

Valen forteller at han etter showet i Fosnavåg var svært sliten. Han innrømmer at han syntes tanken på å debutere på et sted han aldri hadde hørt om var skummelt. 

- Jeg kunne jo valgt og hatt det hjemme i Stavanger og på en måte hatt litt garantier for underholdningen der, men jeg tenkte Fosnavåg. Ikke vet jeg om de liker humoren min, men nå er jeg glad for at jeg gjorde det.

- Jeg vil anbefale alle å besøke Fosnavåg selv om man ikke finner det på GPS, ler Valen og legger til: 

- Folket her fortjener positiv omtale for i kveld leverte de som bare juling.