Se hva din kommune stemte

Valg_2017

VANT: FpUs Anbjørn Frislid og Frp kan si seg godt fornøyde med oppslutningen i Møre og Romsdal. Foto: Ådne Riis Hallås.

Nå er stemmene for hver kommune talt opp. I Volda gikk KrF tilbake med fem prosentpoeng. – Vanskelig å peke på eksakt årsak, sier Arild Iversen (KrF).

Tidligere Volda-ordfører for KrF, Arild Iversen, sier det har vært en krevende valgkamp for KrF.

– Det er vanskelig å peke på eksakt årsak for tilbakegangen for KrF, men det er jo en del av det nasjonale bildet, sier han.

USIKKER: Arild Iversen klarer ikke forklare årsaken til KrFs tilbakegang i Volda. Foto: Ingrid Heltne

– Det er verdt å merke seg at svært mange parti har gått tilbake ved dette valget, sånn sett er vi i godt selskap, legger han til og viser til at både Kristelig Folkeparti, Arbeiderpartiet, Høyre og Fremskrittspartiet gikk tilbake nasjonalt.

Valgvinnerne på nasjonalt plan ble Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti, men de vil stå igjen uten innflytelse, sier Iversen. 

Vil ikke støtte ei regjering med Frp

De kommende dagene skal det være samtaler i Stortinget. 

KrF har sagt at de ikke vil være i regjering eller støtte ei regjering der Frp sitter, på grunn av de politiske forskjellene mellom KrF og Frp, forteller Iversen.

– De forskjellene mellom partiene er like store før valget som etter valget, sier han.

Ser framover

Iversen forteller videre at KrF ser framover.

– Det er det som er viktig for KrF. Jeg tror vi kommer tilbake igjen, sier han.

– Denne valgkampen ble komplisert på mange vis, men KrF går i opposisjon i Stortinget, og vil i større grad synliggjøre det vi står for, enn å være et støtteparti for en mindretallsregjering, avslutter han.

Sp og Frp med de beste tallene 

På hele Søre Sunnmøre har Fremskritspartiet og Senterpartiet gått frem. 

– Vi er veldig godt fornøyd med oppslutninga i kommunene på Søre Sunnmøre, men vi er skuffet over at Høyre fikk tre mandater og vi fikk bare ett i fylket. Prosentvis og i antall velgere har vi gjort det bra i hele fylket, sier Kristin Sørheim gruppeleder i fylkeslaget til senterpartiet i Møre og Romsdal.

Gruppelederen i fylkeslaget til Fremskritspartiet, Frank Sve, er også godt fornøyd med resultatene Frp har fått etter stortingsvalget. 

– Vi har gjort et brakvalg i Møre og Romsdal, og er strålende fornøyde med få over 22 prosent i fylket. Det har vært en lagseier, og alle fra lokallag til kandidatene har gjort en strålende innsats i valgkampen. Jon Georg Dale og Sylvi Listhaug har gjort en flott valgkamp, sier han. 

I grafikken under kan du bla deg gjennom resultatene i hver kommune på Søre Sunnmøre, samt Hornindal.