VEKA er over, festlivet sover

 VEKA 2018

GLITTRENDE AVSLUTTNING: Veka ble avsluttet med konfetti og DJ Sonny Alven. Foto: Sunniva Tønsberg Gaski

- Det har vært en folkefest på Rokken de siste to ukene. VEKA kom og gikk, og etterlot studentene med gledesskrik.

Lørdag kveld avsluttet VEKA 2018 sin folkefest med Sonny Alven og fullstappet Rokken.  VEKA, som har holdt på siden 1985, hadde i år to uker med aktiviteter, konserter og underholdning for et bredt publikum. Med små og større artister har de hatt besøk av Cezinando, Silvana Imam, Jarle Bernhoft og mange fler.

- Det ble booket noe til enhver smak, sier bookingansvarlig Kristina Juul Jørgensen. 

Videre forteller Jørgensen at variasjon og bredde har vært viktige nøkkelord for dem når de har booket line-upen. 

- Jeg mener vi har klart målet om bredt sjangerutvalg godt i år! Vi har også booket inn standup og andre show for å kunne tilby andre arrangement enn kun konserter.

Sammen med arrangementsjef Mari Stavdal har de lagd et program med over 20 arrangementer for VEKA 2018 – noe de er veldig fornøyde med. Hun er stolt over å gi folk festivalfølelsen med både arrangementer på dagtid og kveldstid. Arrangementene som har foregått på dagtid har bydd på Vekaløp, øl-yoga, FIFA-turnering, kunstpause, kviss, vinsmaking og bassengfest.  Dette har vært gratisarrangementer og vært med på å bygge en festivalstemning. 

Der var flere artister VEKA ønsket å booke i år, som ikke ble til noe. Slik er det ofte tilfører Jørgensen, da det enten ikke passer for artisten eller økonomisk ikke kunne la seg gjøre. Likevel, med 3 utsolgte konserter på forhåndssalg er de veldig  fornøyde. 

- Det er fantastisk å se at Volda stiller opp, også når det er artister de kanskje ikke før har hørt om. Vi ser at publikum setter pris på festivalen og den jobben vi gjør med å arrangere den. Hver dag under festivalen fikk vi tilbakemeldinger fra publikum, og en ringrev uttalte også at årets VEKA hadde trolig det sterkeste programmet noensinne! Det blir vi jo utrolig glade for å høre!

Lokalgutta imponerer

Jørgensen gav stor ros til oppvarmingsartistene og synes de imponerte mest under årets VEKA.  Av disse var Ørstas egne Loui & Lexus, som varmet opp for vekas eneste internasjonale artist: svenske Silvana Imam.  Lokalgutta synes det var stort å få spille på Rokken, og kommer tilbake under X2 festivalen i april. Dette mener Jørgensen folk ikke må gå glipp av, når konserten var "et stort øyeblikk for dem, og et stort øyeblikk for oss". 

LOKALE HELTER: Rapduoen fra Volda spilte for et ivrig publikum på Rokken studenthus. (Foto: Daniel Westre Hansen)

Selv om artistene og Vekastyret har gjort en formidabel jobb, kunne dette aldri tatt form uten de frivillige. 

- Flere av dem har stått på nesten hver dag, og jeg er imponert over jobben de har gjort, skryter barsjef Roy Christian Andersen. Han gir dem ros for innsatsen og mener det er takket være slike engasjerte frivillige at det er mulighet for å drive et Studenthus. 

Kristina Jørgensen slutter intervjuet med å si: "Artistene digger Volda og Rokken! Og Volda, Rokken og VEKA digger artistene. Det er så mye flotte folk".