Håper å vippe KFUM Volda av tronen.

Vennskapelig rivalisering blant Volda-lagene

BESTEMT:  VSI leder Christian Christiansen tar med seg elementer fra treningene med KFUM Volda for å kombinere det opp til sin egen trening.  FOTO:Nicholas Noreng

Både VSI og KFUM Volda stiller i årets 2.divisjon for menn. I fjor var KFUM Volda best og endte på 1.plass. I år håper VSI-leder Christian Christiansen at det skal endre seg.

Foran 2017-sesongen bestemte Christian Christiansen, som er leder for Volda Studentidrettslag, at de skulle stille et eget lag i 2. divisjon. Dermed har nå Volda to herrelag i 2. divisjon, som begge ønsker å satse.

-Vi går inn i vår andre sesong i år, så vi ønsker å rykke opp, slik at vi kan hjelpe med å holde på spillerne. Som et studentidrettslag har vi spillere i 2-4 år, noe som er ok om vi er et 1.divisjonslag. Dersom vi skulle bli et eliteserielag en gang i fremtiden, ville det vært gunstig å ha spillerne i 5-10 år.

Godt forhold mellom lagene

Til tross for at lagene denne sesongen stiller i samme divisjon og er rivaler, har lagene et veldig godt forhold og samarbeider tett. VSI hospiterer hos KFUM Volda og lagene trener ofte sammen, for å spille mot hverandre og få en bedre treningshverdag.

KRYPE FORBI: ​​​​​​Leder i ​VSI, Christian Christiansen, håper på at VSI kan snike seg foran KFUM Volda på tabellen i år. Her under en trening med KFUM Volda  FOTO: Nicholas Noreng.

KFUM Volda håper at de skal kunne få rekruttere spillere fra høgskolen og VSI, slik som det ble gjort på 80-tallet.

– På 80-tallet var det mange som valgte å studere i Volda for å blande utdanningen med volleyball på toppnivå. Det har endret seg litt nå, men det at VSI kan ha nok spillere til å stille et 2. divisjonslag er bare flott, sier KFUM Volda-trener Leif Røv.

Ønsker å rykke opp

Christiansen håper VSI skal slå KFUM Volda denne sesongen, og dermed ta opprykket foran lokalrivalen.
– Vi vil helst prøve å rykke opp. Vår første sesong var i fjor, så i år er vi er et mer samspilt lag. Så får vi se. Klarer vi å vinne serien i år, håper vi på første divisjon neste år, sier Christiansen om den kommende sesongen.

Christiansen tror lagene kommer til å konkurrere om opprykket, men han ser også det positive i å ha et lag i den samme bygden som de kan trene såpass mye med.
– Vi er heldige som har dem som en ressurs for oss. Vi får trene med dem, som gjør at vi får en større treningsgruppe og øker nivået på treningene.

For KFUM Volda starter sesongen i oktober. For VSI er neste utfordring studentlekene i Bergen uken før seriestart.
– Vi håper på å få en god gjennomkjøring før sesongstarten, som er helgen etterpå. I tillegg så ønsker vi å revansjere den sure 4. plassen fra i fjor, sier Christiansen om VSIs håp for studentlekene.