Vikebygda skule skal legges ned

Vikebygde skule legges ned

Kommunestyret vedtok på møtet at Vikebygda skule skal legges ned. FOTO: Jonathan Gaathaug

Torsdag ettermiddag vedtok kommunestyret i Volda kommune at Vikebygda skule skal legges ned. 

– Det kom ikke som noen overraskelse, men det er selvfølgelig utrolig trist at en over hundre år gammel skole kan legges ned med et pennestrøk på denne måten, forteller Eli Mette Luthcke, rektor ved Vikebygda skule. 

Tarjei Vassbotn sier at slaget ikke er tapt for friskole-saken enda. 
FOTO: Hallvard Laake Tryggeset

Tarjei Vassbotn har tidligere hatt barn på Vikebygda skule og er forkjemper for å opprette friskole på Vikebygda. Han forteller at han synes det er trist at Vikebygda skole legges ned. 

– Planen videre er å samle tankene litt rundt det som ble vedtatt i dag, men slaget er ikke tapt for friskole-saken, sier Vassbotn. 

Luthcke mener derimot at en friskole ikke kan erstatte Vikebygda skule.

Les mer om friskole-saken her.

Kapasitetsproblem

Under debatten på kommunestyremøtet var det flere synspunkter som kom fram. Blant annet Rebecca Riise Bjerknes (SP) uttrykte tydelig at hun er redd for at kommunen skaper et kapasitetsproblem dersom skolen legges ned. 

De som reiste seg var imot å beholde Vikebygda skule.
FOTO: Hallvard Laake Tryggeset

Vedtaket sier at nedleggelsen vil bli som en nedtrapping, der lokalene til Vikebygda skule skal bli brukt frem til 31.juli 2021. Elever som neste skoleår begynner i 3. og 4. klasse vil fullføre 4. klasse i lokalene til Vikebygda skule, mens elevene som begynner i 2. klasse blir overført til Bratteberg når de skal begynne i 4. klasse.

Les mer om kampen om Vikebygda her