Omdiskutert foredragsholder stiller gjerne til debatt 

Vil gjerne komme til Ørsta

OMDISKUTERT: Her er invitasjonen til det mye omdiskuterte seminaret som skulle ha vært arrangert i Ørsta i går. 

Foredragsholderen som onsdag skulle ha holdt et innlegg i det omdiskuterte seminaret i Ørsta, ønsker nå å stille til homodebatt. 

Bjørn Helge Sandvei skulle holdt et foredrag om samkjønna samliv i Ørsta på onsdag. Møtet skapte voldsomme reaksjoner, og etter at media fikk tak i invitasjonen ble seminaret avlyst. Nå sier Sandvei til SMP at han syntes det er synd at møtet ble møtt med så mye aggresjon. 

Sandvei har vært lærer ved menighetsfakultetet i Oslo i mange år, og er selv åpen homofil men han har valgt å leve alene. Sunnmørsposten har fått tilgang til foredraget Sandvei skulle ha holdt. Der åpner han med en ordveksling som han selv opplever fra tid til annen. 

– «Er du for eller imot kirkelig vigsel for homofile? 

– Jeg er mot. 

– Men er ikke du homo? 

– Jo. 

– Men jeg trodde alle homofile var for homofilt samliv. 

– Nei, jeg mener at Bibelens syn er at ekteskapet er en pakt mellom en kvinne og en mann. Alternativet for meg som kristen homofil blir derfor å leve singel.»

På spørsmål om hva Sandvei tenker om at møtet ble avlyst fordi arrangøren ikke ønsket å medvirke til mer konfrontasjon, svarer han at han ikke ønsker å ta stilling til de lokale iniativtakerne sin vurdering om avlysning. 

– Personlig er jeg villig til å delta i et møte med ulike foredragsholdere, sier han til Sunnmørsposten. 

Nærnett

Les flere artikler fra Nærnett.