– Det er helt vilt

The Voice-Karina

SPENT: Karina Pieroth (21) fra Ulsteinvik har lagt ned uttallige timer med øving før fredagens direktesending på The Voice. Foto: TV2

Karina Pieroth har imponert i The Voice på TV2 i høst. Nå skal hun synge direktesendt TV foran hele Norge.

Under siste knockout-runde i The Voice på fredag var Karina Pieroth i aksjon. I duell mot Ida Lunde, gikk jenta fra Ulsteinvik videre til direktesendingene i sangkonkurransen på TV2. Nå skal hun synge foran flere hundre tusen nordmenn.

– Det å gå videre til livesendingene var helt uvirkelig. Jeg hadde egentlig ikke turt å håpe på det. Da Martin Danielle (mentor) valgte meg, visste jeg ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, sier hun.

Les også: To Ulstein-jenter videre i The Voice

Frir til publikum

Første direktesending er førstkommende fredag, men 21-åringen skal ikke i aksjon før fredag 20. oktober. Det er en spent Pieroth som nå forbereder seg til å imponere hele Norge. Selv om hun aldri har opptrådt live på TV før, tror ikke Ulsteinvik-jenta at det vil være så annerledes fra det hun har gjort i konkurransen tidligere i høst.

– Jeg har ikke helt klart å summe meg enda, en sånn sjanse er noe jeg så vidt har turt å drømme om tidligere. Men nå skjer det, og jeg er sjukt gira og veldig klar.

FORMIDLING: Karina sier at hun lært mye fra sin mentor Martin. Formidling er en stor del av det. Foto: TV2

Forskjellen nå er at det er det norske folk som avgjør Pieroths skjebne, og ikke dommerne.

– Med det i tankene kommer jeg til å stille godt forberedt og klar for å overbevise de hjemme om at jeg fortjener å gå videre, for det har jeg skikkelig lyst til!

– Beste som har hendt meg

21-åringen ble på blind auditions valgt av DJ og produsent Martin Danielle, bedre kjent som CLMD. Han sier til TV2 at Karina har et enormt spekter, og at hun har en stor og bred musikalsk forståelse. Pieroth mener at når det kommer til musikken så er Martin det beste som har hendt henne. 

– Han er veldig hyggelig og komfortabel å være rundt, man merker veldig for at han kun vil at du skal ha det bra, og kose deg på scenen. Han snakker mye om at musikk i all hovedsak er følelser, og det er noe jeg også er veldig opptatt av å få frem når jeg synger, sier hun.

Se Karina i aksjon på The Voice her! 

Pieroth legger heller ikke skjul på at hun er stor fan av mentoren sin, og sier at det å bli valgt av akkurat han var helt vilt.

– Noe av det han har lært meg er å holde igjen litt på intensiteten, og formidle på andre måter enn jeg har gjort tidligere. Det er noe av det jeg har slitt mest med, så at han hjelper meg med det vil forhåpentligvis skape et mer helhetlig bilde av meg som artist, forklarer hun.

Vinn eller forsvinn 

Hver mentor har fem deltakere på hvert sitt lag, og dermed er det 20 artister som skal i aksjon når første runde med direktesending starter på fredag. Fra starten har det å komme til live-sendingene vært et delmål for Pieroth. Nå er det blitt en realitet og den unge artisten innrømmer at hun nå tør å drømme om finaleplass.

– Jeg kommer til å ta en opptreden av gangen, for det er ikke gitt at jeg kommer videre fra første live-opptreden engang. Det er det som er så skummelt med denne konkurransen, det er vinn eller forsvinn fra første stund. Jeg lar meg selv håpe på det beste, og jeg kjenner på hele meg at jeg er dødsklar for å levere både det som forventes av meg, og enda mer!

Første direktesending av The Voice sendes fredag 13. oktober kl. 19.30 på TV2.