Tredje forsøk i 1. divisjon for Volda Håndball

- Vi er mye sterkere i år

To ganger tidligere har Volda kvalifisert seg til spill i 1. divisjon, begge gangene har fasiten vært nedrykk ved sesongslutt.

Søndag smeller årets håndballsesong i gang for Volda og trener Halldor Haraldsson. Han mener at de nå har bedre forutsetninger for å lykkes i 1. divisjon enn tidligere. 

- Vi mener at vi har større stall, forhåpentligvis bedre struktur og bedre spillere. Det er det vi håper på, men det er en lang sesong og det er mye som kan skje, sier han. 

På nest øverste nivå venter kjente håndballklubber som Stabæk, Sola og Fjellhammer, og Haraldsson er forberedt på at motstanden vil bli tøffere enn i fjor. Da gikk Volda ubeseiret gjennom sesongen. 

- Det eneste målet vi har er å stå i 1. divisjon. Klubben har aldri klart det før, så det er det vi satser på i år. 

For å klare det må forsvarspillet sitte. Halldorsen ønsker seg godt defensivt spill, som igjen vil føre til høy fart fremover og mange enkle mål på kontra, spesielt fra hans raskeste spillere. 

Første hinder på veien mot videre spill i 1. divisjon er Førde, som selv klarte å beholde plassen i divisjonen forrige sesong. 

- Førde er et veldig bra lag. De var bra i 1. divisjon i fjor. Det kan bli en vanskelig kamp, men vi har Voldahallen og publikum i ryggen. Vi er sterke på hjemmebane, det kommer til å utgjøre forskjellen, avslutter Haraldsson, som håper det blir stinn brakke i hallen på søndag.