Vant begge kampene i helgen

Volda håndball kvallik

SVEVER HØYT: Volda har vunnet samtlige seriekamper denne sesongen. Foto: Idar Arne Kristiansen.

Voldas håndballdamer vant igjen og er klare for opprykkskamp mot Gneist for spill i 1. divisjon.

I helgen reiste Volda damer til Trøndelag for å spille to seriekamper på to dager. Med seier i begge kampene ville damene sikre 1. plassen i avdelingen, noe som betyr opprykkskamp for spill i 1. divisjon. Kampene gikk mot Byåsen Bredde og Orkanger som begge ligger på nedre halvdel av tabellen.

– Full kontroll

Første kamp gikk lørdag kveld i Orklahallen mot Orkanger. Volda dro tidlig ifra og viste klasseforskjellen mellom lagene. Allerede etter halvspilt førsteomgang leda Volda 10-5, de opprettholdt tempoet og til pause sto det 20-8 i favør Volda.

Kampen endte til slutt med hele 41-18 til Volda. Toppscorer i kampen var Voldas Hanna Ræstad med 7 mål, og like bak fulgte Marte Nornes med 6 mål.

Trener Halldor Stefan Haraldsson var meget fornøyd etter kampen.

– Vi hadde egentlig full kontroll hele kampen, vi var det klart beste laget vant fortjent. Både keeper og forsvar gjorde en kjempejobb, fremover utmerka spesielt Hanna Ræstad seg.

Sikret spill om opprykk

Søndag gikk turen til Munkvollhallen for å møte Byåsen Bredde. Trondheimslaget lå på 8. plass med 13 poeng før kampen.

Også denne kampen starta meget bra for voldingene som gikk til pause med en 21-12-ledelse.

Etter pause var det muligens litt manglende motivasjon, sluttresultatet ble 33-25 til Volda. Maria Ulla ble den suverene toppscorer i kampen med 8 mål.

– Første omgangen var meget bra, keeper, forsvar og angrep fungerte veldig bra. Maria Ulla gjorde en meget god kamp. Etter pause hvilte vi noen sentrale spillere og mista kanskje litt av konsentrasjonen, forklarer Haraldsson.

Med disse to seierne har Volda sikret spill om opprykk til 1. divisjon. Der møter damene vinneren fra 2. divisjon avdeling 4, Gneist fra Bergen. Der er det sammenlagtresultat over to kamper som avgjør hvem som vinner.

Vil fullføre 22 av 22 mulige seiere

Totalt er det fire avdelinger i 2. divisjon og vinnerne i hver avdeling møter hverandre. Taperne av hver av opprykkskampene møter hverandre til spill om siste opprykksplassen. Dermed er det tre lag som rykker opp fra 2. divisjon til 1. divisjon.

– Vi ønsker å fullføre sesongen med 22 seiere av 22 mulige, så vi kommer ikke til å hvile noen spillere inn mot opprykkskampen. Vi ser frem mot lokaloppgjøret borte mot Bergsøy nå på lørdag, før vi avslutter med to hjemmekamper.

Opprykkskampen mot Gneist vil gå søndag 15.04 og onsdag 18.04. Dersom Volda taper, blir det spill om den siste plassen onsdag 25.04 og søndag 29.04.