Tross dramatisk helg: – Vi skal være kjempefornøyd med sesongen

Volda-kapteinen om: ulykken, sesongen og fremtiden

GOD OPPRYKKSSESONG: KFUM Volda-spillerne under en timeout tidligere i sesongen. FOTO: Einar Juliebø

Volda-damene avsluttet sesongen denne helgen i Oslo. Selv om en trafikkulykke satte en støkk i volleyball-damene, er de nå klar for sluttspill i Tromsø om knappe to uker.

 De to personene tilknyttet volleyballmiljøet til Volda som søndag kveld havnet i en kollisjon på E6 ved Lillehammer skal etter forholdene ha det greit. Det kunne Håkon Bø, oppmann for volleyball-damene fortelle til Radio Volda mandag formiddag. De forventes å returnere til Volda i løpet av de nærmeste dagene. 

Trafikkulykken skjedde i etterkant av KFUM Voldas volleyballkamper i Oslo denne helgen. Voldas kaptein Vilde Femsteinevik Stakseng forteller om den utrivelig hendelsen:

– Ulykken var ikke noe kjekt. Det var veldig ubehagelig selv om vi visste hvordan det gikk. Det var forferdelig føre å kjøre på, sier Stakseng.

Bitt godt fra seg

Volda som var nyopprykket før sesongen har gjort det godt i årets sesong. Volda-trener, Vladislav Todorov, uttalte ved flere anledninger både før og underveis i sesongen at målet for laget var å berge plassen i divisjonen. Det klarte de med god margin.

 Selv om det ble to tap i helgen for henholdsvis Koll IL og Oslo Volley, er det ingen tvil om at damene har satt Volda på volleyballkartet. Det gjør Volda-kapteinen stolt:

– Hvis vi skal tenke på det målet vi satte oss før sesongen (ikke rykke ned) skal vi være kjempefornøyde. Men vi skulle ønske at vi hadde en jevnere sesong med tanke på resulatatene spesielt på bortebane etter jul. Resultatmessig skal vi være fornøyde med femteplass.

Mange i volleyball-miljøet hevet et øyenbryn når de så hvor godt Volda-damene bet fra seg innledningsvis i sesongen. Det er Stakseng langt på vei enig i:

KAPTEINEN: Vilde Femsteinevik Stakseng fra en tidligere kamp denne sesongen. FOTO: Einar Juliebø

–Skal jeg være ærlig så er jeg positivt overrasket over hvor godt vi taklet toppnivået, sier hun.

Sesongens høydepunkt

Stakseng forteller om mange gode opplevelser gjennom årets sesong. Selv om Volda avsluttet sesongen med flere tap på rad på bortebane, er det hjemmekampene i starten på seongen Volda-kapteinen husker best:

– Det som sitter best igjen er flere hjemmekamper i starten på sesongen. Åpningshelgen hvor vi slo både TIF Viking og Førde var stort. Hjemmekampen mot Randaberg hvor ingen levnet oss en sjanse der vi ledet 2-0 i sett før vi til slutt tapte 2-3 er også et godt minne, forteller Stakseng. 

Fort Voldahallen

Volda endte til slutt på fem seire gjennom sesongen. Fire av de kom på hjemmebane. Hvorfor det gikk så mye bedre hjemme mener hun det kan være flere grunner til:

– Hjemmepublikummet hadde mye å si.  Jeg tror ikke jeg tråkker noen på tærne med å si at vi har Norges beste publikum. Til flere bortekamper har vi også kjørt privatbiler eller tatt buss. Det har sannsynligvis tæret på kreftene selv om vi ikke har tenkt så mye over det, sier Stakseng.

Sluttspill i Tromsø

 Helgen 13-15 mars venter sluttspill og kvartfinaler i Tromsø for Volda. Der møter de hjemmelaget BK Tromsø, Oslo Volley og Førde. Stakseng ser lyst på mulighetene:

– Etterhvert som sesongen kom i gang, ble det å kvalifisere seg til sluttspillet et naturlig mål. I Tromsø møter vi flere lag som vi har slått denne sesongen, sier hun.

  De to beste lagene går til semifinale. Resultatene fra kvartfinalene avgjør sluttplassering for lag som ikke går videre til semifinalene.

Fremtiden

Siden mange av spillerne er studenter kommer det til å bli utskiftninger i spillerstallen. Kapteinen selv er usikker på hvor hun spiller volleyball neste sesong. Hun er etter alt å dømme ferdig med studiene i Volda til våren. 

Det som er sikkert er at KFUM Volda spiller i den øverste divisjonen også neste år. Det gleder Stakseng:

– Fremtiden til KFUM Volda er spennende.  Det var veldig viktig at vi beholdt plassen. Ikke bare for lokalmiljøet her i Volda men for hele Sunnmøre, sier Stakseng.