Volda hadde full kontroll på Larsnes/Gursken

I en veldig sjansefattig kamp på iskalde Volda stadion var Volda effektive og vant 3-1, mot et tamt Larsnes/Gursken lag.

En sjansefattig første omgang skapte fire mål, da begge lagene scorte på de sjansene de fikk. Stian Finnøy for Volda var et evig plagsomt moment for forsvaret til Larsnes/Gursken.
– Stian er en tøffing som er vikitg for oss. Han gjør det vi forventer av han og han er vond å møte for forsvarspillerne, sier Volda-trener Dagmund Evebø om Finnøy.

Selvmål startet showet

En sjansefattig første omgang hvor Volda startet veldig defensivt og satset på kontringer. Etter 17 spilte minutter falt ballen i beina på Finnøy som fra to meters hold skyter ballen mirakuløst ut til innkast, men Volda fikk innkastet. Innkastet ble langt og Finnøy ble markert av tre spillere hvor Larsnes/Gursken stopper Henrik Hauge er uheldig og stusser ballen inn i eget mål.
Bare to minutter senere skulle Larsnes/Gursken få sin utligning igjennom kaptein Anders Vaagen, som kom til skudd fra ni meters hold og gikk rett i nettingen bak Volda-keeper Lasse Gule.

Finnøy show

2-1 målet til Volda kom etter 27 spilte minutter, og igjen var Finnøy involvert. Et frispark slåes inn hvor Finnøy går opp i duellen før han tar med seg forsvarspilleren ned i bakken, Vegard Hellebust får deretter ballen og skyter først Finnøy i ryggen, før han setter det andre skuddet i mål.
Larsnes/Gursken kom seg ikke nærmere enn 30-meter før de enten løste av skudd eller mistet ballen, og like før pause får Volda enda en sjanse. Keeper  Ståle Pettersen feilberegner helt innlegget fra Finnøy og på bakre stolpe kommer Eskild Dagfinrud som pirker inn ballen fra en halv meter og en 3-1 ledelse for Volda.

Motløst Larsnes/Gursken i andre omgang 

I den andre omgangen ligger Volda komfortable og dominerer spillet. Volda kom til en stor sjanse fem minutter ut i omgangen, men Runar Løvold blir stoppet av en god Ståle Pettersen i Larsnes/Gursken målet. 
Etter den sjansen måtte det forfrosne publikumet på Volda stadion vente til det 87ende minutt før Larsnes/Gursken kommer igjennom og setter ballen i mål og tenner et lite håp for ett poeng. Før de merker at linjedommeren er oppe med flagget. Kampen ender til slutt 3-1 etter en kamp som ble sjansefattig, men målrik.
– Det er en kamp vi burde avgjøre i starten av andre omgang hvor vi får en stor sjanse, men jeg føler vi har god kontroll ut kampen, selv om vi burde score på flere av sjansene vi fikk, sa en fornøyd Evebø etter kampslutt.

Neste runde

Med bare tre kamper igjen ligger Volda på en 5.plass elleve poeng bak lederen Aalesund 2 som ligger på 42 poeng. I neste runde venter en bortetur til 3.plass plasserte Emblem for Volda som ligger nå på en 5.plass i 4.divisjon.
– Det vil bli en tett og jevn kamp der ute, det er det alltid mot Emblem og så tror jeg vi kan vinne med ett mål der ute, sier Evebø om neste kamp.