Volda på etterskudd til tross seier

Finværet var ikke til å se i Volda på onsdags kveld, det var heller ikke finspillet, Volda vant i en kamp dominert av sklitaklinger, dommerens fløyte og få sjanser. Volda vant til slutt 4-1 på hjemmebane.

Det skulle ikke ta mer enn 10 minutter før serietoer Volda satte den første ballen i nettet, Maren Rogne Vatne kommer på vingen og legger ballen 45 grader utover til Maria Garnes Rafteseth som legger ballen vakkert bort i lengste hjørnet. Bare 4 minutter etterpå klarer Sykkylven smått utrolig å sette ballen i stolpen på åpent mål fra 3 meters hold, før keeperen til Volda klarer å stoppe returen.
Rett etter dette får Volda frispark på midtbanen. Ballen legges over forsvaret til Sykkylven og der står Rafteseth som lobber ballen elegant over keeper og setter inn både sitt og Voldas andre mål for dagen. Sykkylven skapte lite i den første omgangen, og ble kontret i senk når lynvingen Maren Rogne Vatne setter ballen mellom beina på keeperen til Sykkylven for å sende Volda opp i en komfortabel 3-0 ledelse etter 29 spilte minutter.

Spikeren i kista i første omgang

Kampen var dominert av sklitaklinger og mange lange baller slått opp mot hverandre, dermed skjer det lite før det 35.minuttet og Volda får en massiv sjanse, Maja Speerstra Østervold skyter fra 16-meteren og treffer undersiden av tverrliggeren, ballen treffer streken og spretter ut igjen. Dermed setter Sykkylven i gang en kontring hvor divisjonens toppscorer setter sitt mål nummer 18 på sin 13ende kamp uten å se ut som hun helt mener å score. Hun legger ballen inn fra venstre siden, men ser ut til å treffe litt feil og ballen går i en bue over både forsvar, angripere og keeperen og treffer i målet.
Rett før pause skulle Maja Østervold få det målet hun håpte på å få 10 minutter tidligere. Volda får et frispark på siden som legges inn, høyest i luften rager Østervold som stanger inn 4-1 målet.

Jakter på Hødd

Den andre omgangen startet på nøyaktig samme måte som den første, med lange baller, sklitaklinger og ingen sjanser. Men til sammenligning med første omgang så blir det ingen mål i den andre omgangen. Kampen kommer egentlig aldri helt i gang igjen og supporterne må vente til det 75.minutt før det blir en ny sjanse. Voldas Kristine Bjørneset kommer alene med keeper, men keeperen gjør en god redning som sørger for at Sykkylven ikke slapp inn fem mål.

Før kampen lå Volda på en andreplass tre poeng bak Hødd som skulle møte lokalrivalen Hareid på samme tidspunkt. Hødd vant sin kamp 4-1, dermed beholder de serieledelsen på tre poeng ned til Volda som har en kamp mer spilt. Med bare tre kamper igjen ligger kampen om tittelen mellom disse to lagene

3.divisjon kvinner 4.runde
Volda - Sykkylven
BANE:Volda Stadion
TILSKUERE: ca.50
MÅL:1-0, Maria Rafteseth(10), 2-0, Maria Rafteseth(17), 3-0, Maren Rogne Vatne(29), 3-1, Anna Kristin Brenne(37). 4-1, Maja Østervold(43)