Volda ble feid av banen i egen hall

Volda møtte Aker

NIVÅFORSKJELL: Aker viste hvorfor de skal spille i Eliteserien neste år. Foto: Andreas Jakobsen

Det var duket for et skikkelig toppoppgjør i Voldahallen i dag. Aker, som på sin side allerede var klare for neste års Eliteserie, gjorde kvalikdrømmen til Volda vanskeligere å realisere.

Aker kom på besøk til Volda i dag, og svarte med å knuse hjemmelaget med 16-28. Volda hang bra med i første omgang, der det var tidvis jevnspilt. I andre omgang ble derimot bortelaget Aker for sterkt. Volda kastet ballen vekk gang på gang, og Aker utnyttet rommene og sjansene det etterlot. 

Storscoreren slo til igjen

Akers storscorer Marielle Martinsen, ble ikke overraskende kampens toppscorer med sine åtte fulltreffere. Aker er klare for neste års Eliteserie med sin andreplass, der Sola, som har vært seriens desidert beste lag, også skal spille Eliteserie-handball neste år.

Volda-Gneist
FORNØYD TROSS TAP: Trener Haraldsson peker på forsvaret som det positive etter dagens overkjøring.  Foto: Andreas Jakobsen

Fornøyd med forsvaret

Voldatrener Halldór Stefán Haraldsson var fornøyd med forsvaret i dag, tross stygge sifre. Han skylder mest på forspilte sjanser i angrep, som en faktor til dagens tap. Han er fornøyd med kampens utvikling helt frem til midten av andre omgang, da Aker tok fullstendig over.

I en tynn tråd

Nå henger kvalik-drømmen til Volda i en tynn tråd. Selv om Follo avga poeng, blir det nå tøft å nå tredjeplassen de så gjerne vil ha. Volda skal til Oslo om to uker å møte Stabæk, den kampen må vinnes for at de fortsatt skal ha en sjanse på kvalik.