Volda TI er klare for sesongstart

Volda TI er klare for sesongstart

OPPRYKK: Volda T.I. sitt herrelag i fotball er klarer for å starte sin reiser i norsk 3. divisjon. FOTO: Arkiv. 

Med en sammenlagt seier over Kristiansund BK 2 rykket Volda TI opp til 3. divisjon i fotball for herrer. I en ny divisjon venter mange store utfordringer, men trener Lars-Petter Rønnestad og hans mannskap er klare for å etablere seg på et høyere nivå.
 

Til tross for 3–4-tap i siste kvalifiseringskamp, vant Volda TI sammenlagt, og tok plassen i 3. divisjon for herrer rett foran Kristiansund BK 2. Det skulle vise seg at 2–0-seieren borte på Kristiansund stadion var avgjørende for Rønnestad og hans menn. Sesongen 2020 starter 3. april for Volda TI, men før første avspark venter en tøff sesongoppkjøring.

–  Vi har holdt oss til grunnstammen fra sist sesong, men vi trener mer. Vi har også fått noen nye fjes inn i garderoben, og fokuserer på å holde troppen skadefri, forteller Volda-kaptein Rasmus Aarflot.

Volda er plassert i Norsk Tipping-ligaen i avdeling 5 hvor store klubber og utfordringer ligger klare. Der venter blant annet andrelagene til Aalesund, Molde og Ranheim.

–   Vi har ingen planer om å være noen kasteball i avdelingen. Vi ønsker å etablere oss i divisjonen, presiserer Aarflot.

Forberedt på tøffere motstand

Lars-Petter Rønnestad har innført flere treninger for å opprettholde lagets form fra høsten og for å øke sitt eget nivå. Målet er å være sterkere rustet mot motstanden som kommer i 3. divisjon.

– Vi fortsetter med mye av det vi øvde på i fjor. Det virker samtidig som at guttene har tatt et ekstra tak selv i vinter, forteller Rønnestad i et intervju med Nærsynet.

Volda trener Lars-Petter Rønnestad (FOTO: Privat)

En ny sesong betyr naturligvis nye spillere på laget. Suksesstreneren forteller at noen av spillerne som var med på å skape suksessen i fjor, dessverre har forlatt klubben. Men han lar ikke dette stoppe planene om en ny sterk sesong. Arbeidet med å hente inn nye kvalitetsspillere som vil hjelpe til med å skape en ny suksess, er i gang.  

– Vi mister Håkon Haugen i et halvår i Australia og et par keepere. Vi sendte et par spillere til Hovdebygda, så vi må erstatte dem. Vi har fått inn en lokal keeper fra Hornindal, en spiller fra Herd har ankommet i forsvar og vi hentet Knut Erik Myklebust fra toppdivisjonen på Island.

– Cupen er en bonus

Før sesongen 2020 starter, venter en rekke treningskamper og kvalifisering til Norgesmesterskapet i fotball. Volda kommer fra en 2-0 seier over Eid hjemme på Volda kunstgress. Kampen bar klare preg av at lagene ikke hadde spilt mange kamper i det siste. Første kamp i NM-kvalifiseringen er 21. mars hjemme i Volda når Stryn kommer på besøk.

– Cup er alltid gøy å spille. I 2017 yppet vi oss mot Molde og Erling Braut Haaland. Men det er nok ikke noe mer enn bonus, og serien vil være hovedfokus, forteller Rasmus Aarflot.

Neste treningskamp for Volda er fredag 28. februar borte mot Spjelkavik klokka 1900.