Forsterker andrelaget for å unngå nedrykk

Volda topper andrelaget

Volda-trener Dagmund Evebø mener de bare benytter regelverket for å klare å beholde Volda 2 i femtedivisjon. FOTO: Arkiv. 

Etter at Volda 2 begynte å slite i 5. divisjon, har spillere fra Voldas førstelag nå blitt satt inn for å unngå nedrykk. – Det må man forvente, mener Ørsta-trener Are Bjørgum. 

Det var Strandas trener Karl Magnus Hjelle som kom med krass kritikk mot Volda og Dagmund Evebø etter de tapte 5-2 mot Volda 2 i 5. divisjon. Det var Sunnmørsposten som omtalte saken, der Hjelle mente Volda viste null respekt for lagene i 5. divisjon ved å stille med mange førstelagsspillere

Ørsta-trener Are Bjørgum, som skal møte Volda 2 torsdag, er derimot uenig med Hjelle. 

– Så lenge reglene tillater det, må man forvente det. Dette er noe som skjer over hele Norge. Min mening er at andrelag burde registrere en tropp for bruk i divisjonen de skal spille i, og så får de maks bruke to-tre spillere fra førstelagstroppen. Sånn reglene er nå er det veldig lett å stille et godt andrelag. 

Møter gjerne et godt andrelag

Bjørgum er ikke bekymret for om han kommer til å møte et godt forsterket Volda 2 på torsdag. 

– Vi skal prøve å rykke opp til 4. divisjon. Hvis vi blir knust av et "4. divisjonslag" og noen juniorer har vi ikke noe i divisjonen over å gjøre. Vi gleder oss til kamp, avslutter Bjørgum. 

– Vi bruker reglene

Volda-trener Dagmund Evebø mener det hele har blitt overdramatisert. 

– Vi bruker bare reglene. Noen av de som vanligvis spiller for førstelaget får også være med andrelaget. Vi ønsker å holde Volda 2 i femtedivisjon – det er en god kamparena for de unge spillerne våre. 

Evebø mener heller ikke at det blir urettferdig at noen lag i femtedivisjon møter et Volda 2 med ulike forsterkninger. 

– Uansett hvilket lag vi stiller må vi ta tre poeng. Vi gjør det samme mot alle lagene vi møter. Vi skal heller ikke stille noe svakere lag i 4. divisjon slik at vi har innvirkning på hvilke lag som rykker ned derifra. Imorgen skal vi møte Ørsta med andrelaget, og vi kommer til å gjøre det samme mot alle som er innblandet i opp- og nedrykkstriden, avslutter Volda-treneren.