Lett match for Voldajentene

Volda ubeseiret gjennom sesongen

OPPRYKKSJENTER: Smilene satt løst etter sesongens siste seriekamp. FOTO: Mathias Hamre

KFUM Volda vant lørdag de to siste kampene i serien, og gikk dermed ubeseiret gjennom sesongen. 

Volleyball
Volda 3-0 Ålesund (25-20, 25-16, 25-17)
Volda 3-0 Molde (25-15, 25-16, 25-18)
Omtrent 100 tilskuere

Det var aldri noen reell tvil om hvem som skulle vinne de to kampene. Voldajentene var overlegne i alle seks settene, og selv om trener Vladislav Todorov ikke var helt fornøyd med spillet, kostet han på seg et smil etter kampslutt.

 Jeg er glad for resultatet, men ikke måten vi vinner på. Vi venter for mange ganger på at motstanderen skal gjøre feil for at vi skal få poeng. Likevel må jeg få gratulere jentene. De holder fokus og intensiteten oppe hele veien. Motivasjonen til å vinne har vært der hele sesongen. 

Skryt til treneren

Nærnett kårer Vilde Stakseng til dagens beste Voldaspiller, og til Radio Volda sa hun følgende om treneren etter kampslutt: 
— Han er en god trener. Han er ikke bare faglig flink, men jeg syns også han er pedagogisk bra. Han setter nok litt høye krav til oss, og glemmer hvilket nivå vi spiller på, men det er bare gøy. 

Laget har hatt noen utfordringer med spillerlogistikk i flere kamper, med spillere som er bortreist av ulike grunner. 
— Vi har tre tilreisende studenter på laget med erfaring, de er viktige for oss. Men vi prøver å bygge laget med unge, lokale jenter. Det er fint at vi får erfarne spillere utenfra som kan støtte de unge jentene. Det er veldig bra, forteller Todorov. 

Opprykk

Den meritterte treneren forteller at KFUM er et lagbyggingsprosjekt. 
 Vi har noen gode spillere, mange av dem reiser på topp-volley. Det er synd for oss, men jeg er ikke her for å produsere stjernespillere. Jeg er her for å få laget til å spille god volleyball, men hvis noen jenter vil ut og prøve seg vil vi støtte det.

Nå venter førstedivisjon, men først må de gjennom en kvalifisering hvis lag fra andre avdelinger også melder at de vil kjempe om opprykk. På spørsmål om hva som er det langsiktige målet smiler bulgareren lurt.
— Jeg vil til eliteserien en dag, og bli der.