Volda gjorde det de måtte gjøre - slo Charlottenlund med ett mål

Volda vant etter ny thriller

Kunne juble: Volda-damene slapp jubelen løs etter seier 24-23 mot Charlottenlund. FOTO: Rasmus Lie/Nærnett

Kort tid før slutt lå Voldas handballdamer under med to mål mot Charlottenlund. Men så viste de hvorfor de er med i kampen om playoff til det øverste nivået.

VOLDA-CHARLOTTENLUND SK 24-23 (15-12)

Utgangspunktet før kampen var enkel. Med seier ville Volda fortsatt være med i kampen om tredjeplassen som gir kvalikspill til eliteserien. Med tap kunne Volda vinke farvel til tredjeplassen.

Jevn start

Første omgang ble en jevnspilt batalje.  Selv om Voldas Sara Hjaltadottir tidvis briljerte, holdt gjestene fra Trondheim godt følge. Det var ikke før Charlottenlund tok ut keeper i undertall 25 minutter ut i kampen at Volda fikk en luke på fire mål. Sara Hjaltadottir, som scoret totalt seks mål fra syvmeteren,   sørget for at stillingen til pause ble 15-12.

Charlottenlund best etter pause

Charlottenlund-trener Fredrik Tønne hadde tydeligvis valgt sine ord med omhu i pausen, for gjestene åpnet andre omgangen best. 17 minutter ut i andre omgang var de likt.

Det lugget mer for Volda i andre omgang.  Gjestene spilte god handball, og utførte det ene gode angrepet etter det andre. Når Charlottenlund ledet med to mål drøye fire minutter før slutt, var det få i Voldahallen som hadde trua på seier. Spesielt når de vanligvis så skuddsikre bakspillerne Aleksandra Zimny og Ingrid Jamtli Rye knapt traff på ett eneste skudd.  Men hjemmelaget fikk hjelp fra uventet hold.

Jevn kamp: Volda og Charlottenlund spilte en jevn kamp søndag ettermiddag. FOTO: Rasmus Lie/Nærnett

Ny helt

Voldas høyre bakspiller Ingeborg Furunes hadde en anonym kamp frem til det gjenstod fire minutter av kampen. Først reduserte hun til 22-23, deretter utlignet hun til 23-23 kort tid etter. Da var det kun ett minutt og femten sekunder igjen av kampen. Charlottenlund og Julie Nygård fikk muligheten til å avgjøre med 25 sekunder igjen av kampen.  Hun skjøt i stolpen og nå fikk plutselig Volda matchball. Med åtte sekunder igjen på klokken steg Ingeborg Furunes frem og sendte Voldahallen til himmels. 

Med 24-23 seier gikk Volda forbi Rælingen i kampen om kvalikspill. Rælingen som har to kamper til gode på Volda, møter Larvik borte søndag ettermiddag.

Nå venter en spillefri helg for Volda før de tar turen til Bergen for å møte nedrykkstruede Fyllingen om to uker.