Voldas damelag er klare for kvalik

Voldas damelag sikret kvalikplass

JUBEL: Volda kan rykke opp igjen til 2. divisjon. Bildet er fra en kamp tidligere i sesongen. Foto: Idar Arne Kristiansen 

Onsdag kveld spilte voldadamene sin siste seriekamp for sesongen, og 0-2 seieren over FK Sykkylven sikret kvalifiseringsplassen om spill i 2. divisjon i 2020. 

Volda hadde alt i sine egne hender før sesongens siste seriekamp mot FK Sykkylven. Med poengtap ville Volda være avhengig av at Blindheim avgir poeng i sin siste kamp 16. oktober.

–  Vi hadde trening både mandag og tirsdag, og vi gikk inn til kampen som at det var en cupfinale. Fokuset før kampen var at vi skulle tørre å spille vår fotball og bruke midtbanen mer, noe vi har vært for dårlig på de siste kampene, forteller Volda-trener Ole Per Kragset til Nærnett. 

– Det var målet vårt før sesongen

Onsdagens trepoenger gjør at Volda tar andreplassen i divisjonen bak avdelingsvinner Herd 2. Ettersom Herd sitt førstelag spiller i 2. divisjon, kan ikke andrelaget rykke opp, som gjør at Volda får tildelt kvalikplassen. 

– Det var målet vårt før sesongen, så det var deilig å sikre det i den siste seriekampen, sier Kragset. 

20. oktober tar Volda i mot Surnadal/Søya/Todalen til den første kvalifiseringskampen på Volda Stadion. Returoppgjøret spilles 27. oktober. 

Slitt med skader

Volda har gjennom sesongen hatt utfordringer med flere skader og spillere som har flyttet. Kaptein Mari Nedrelid Heggen er sammen med flere andre foreløpig usikker til kvalikkampene. 

– Forhåpentligvis får vi et par spillere tilbake fra skade. Vi kommer til å kjøre på jevnt og trutt med treninger de neste ukene, og prøve å utvikle spillet vårt. Det beste laget er det vi har tilgjengelig til enhver tid, så vi får bygge selvtillit og et enda bedre kollektiv framover. 

Kragseth sier han er noe usikker på hva de møter, ettersom Surnadal/Søya/Todalen trakk laget sitt fra 2. divisjon i fjor samtidig som de har mistet noen spillere. 

– Vi må jo selvfølgelig ha trua. Jeg tror vi skal ha en fair sjanse, men det blir spennende å se hva de kommer med, sier Kragset.