Det hele begynte tilfeldig i en skolesammenheng for tre år siden. Nå jobber de med å gi ut plate, og har store mål for fremtiden. Et av dem er å føre musikkarven til Sidebrok videre. 

Mariann Brekke mistet sin kjære Fredd etter 38års ekteskap. Til begravelsen ba de om at folk kledde seg i farger. Hør radiosaken i bunnen av artikkelen.

I en loftsleilighet midt i Ålesund sitter Linn Cecilie Rønneberg. Ved siden av henne sitter hennes snart 1 år gamle sønn. Han ble utrolig nok redningen på hennes 9 år lange kamp med søvnen. 

NRK går av FM-nettet og bytter til DAB i februar i Møre og Romsdal, P4 og større lokalradioer i april, men mindre lokalradioer fortsette på FM. Radio Volda har vært på lufta siden 1973, etter en pause på slutten av 70-tallet var praksisradioen for Høgskulen tilbake og har sendt sendinger siden. På FM-nett og på internett.

Teater- og dramastudentene ved Høgskulen i Volda skal gå av scenen og inn i lydstudio. Til våren starter faget Lydbok, dubbing og radioteater. Dette skjer etter at bacheloren ble omstrukturert til å bli mer praktisk, noe studentene ved linja setter pris på.

Etter at høner har lagt egg i litt over 70 uker vil vi som forbrukere ikke ha noe mer med dem å gjøre. Konsekvensen er at hønene blir brent og brukt som blant annet bindemasse i sement. 

De som bytter til moderne takstein bruker ofte prisen på skifer som forklaring. Hvis man tenker langsiktig er den tradisjonelle steintypen billigere og penere, mener historiker Kari Hasle. 

Året er 1788. Danmark/Norge har invadert Sverige. En norsk hærstyrke tar seg nedover Bohuslän på vei mot Gøteborg. I spissen av denne hærstyrken går en mann fra Folkestad. Han er trommeslager, eller såkalt tambur – og svarer til navnet «Tambur-Elling».

Fremtiden til globalskolen står i fare etter at det ble foreslått å fjerne tilskuddet fra statsbudsjettet. Skolen i Volda som tilbyr nettbasert undervisning for norske barn i utlandet, jobber nå aktivt for å påvirke politikerne til å endre mening. Tirsdag er det høring om saken på Stortinget og vi har besøk i studio av lærere Toril Kalland og Else Magerøy. 

 

 

Mange har kunnet slikke sol på Sunnmøre de siste ukene. Men finværet kan koste strømkundene dyrt. 

Side 1 av 4