Studentradioen slo flere tidligere rekorder

26 timer radio for havet

PROGRAMLEDERE: Lotte Solheim Johannessen og Silja Furset var programledere i 26 timer da Volda studentradio samlet inn penger til TV-aksjonen. Foto: Ingrid Alice Mortensen

I helgen gikk årets TV-aksjon av stabelen, og i år var innsamlingen rettet mot Verdens naturfonds arbeid mot plast i havet. Over 215 millioner kroner har blitt samlet inn under  aksjonen, og av dem kom 14 235 kroner fra Volda studentradio.

Lotte Solheim Johannessen (22) og Silja Furset (22) styrte showet da studentradioen ved Høgskulen i Volda sendte direkteradio i hele 26 timer. De var strålende fornøyde, men noe reduserte da Nærnett møtte dem etter en vel blåst sending. 

Slo flere rekorder

Studentradioen ved Høgskulen i Volda har som tradisjon å arrangere en 24-timerssending hvert semester hvor de samler inn penger til ulike formål. I år holdt sendingen på i to timer mer enn det tradisjonen legger opp til, til tross for at det opprinnelige innsamlingsmålet på 5000 kroner ble nådd allerede etter seks timer. 

– Da husker jeg at Ingrid, som er ansvarlig redaktør i studentradioen, kom inn og sa at vi dobler målet, sier Lotte til Nærnett.

– Det har gått over all forventning, og mye av fortjenesten er til folk som har hjulpet til rundt oss. Folk som har vært innom, og ikke minst student-TV, forteller Silja. 

Ved hjelp av student-TV ble hele sendingen strømmet direkte på Volda studentradio sin egen facebookside. Programlederne tror at det har hatt mye å si for summen de til slutt klarte å samle inn.

– Det ble jo mye spenn, sier Silja.

VAFLER: Ole Henry Snildalsli stilte opp med vaffelstasjon utenfor studioet. Foto: Ingrid Alice Mortensen
VAFLER: Ole Henry Snildalsli stilte opp med vaffelstasjon utenfor studioet. Foto: Ingrid Alice Mortensen

Involverte gjester

Startskuddet for sendingen gikk klokken ti lørdag formiddag, og de hadde besøk av mange aktive studenter i løpet av dagen. 

– Vi er ganske dårlig til å planlegge, men det var mange som ville stille opp, sier Lotte. 

– Folk bjuda på, og vi hadde folk innom stort sett hele tiden. Jeg tror det var oppe i 30 stykker, sier Silja videre. 

Publikum som fulgte sendingen kunne donere penger via en digital bøsse som Volda studentradio hadde satt opp. Etterhvert som de forskjellige målene ble nådd, ble både programlederne og gjestene nødt til å gjøre forskjellige utfordringer. I studio fikk gjester blant annet farget og klippet håret, vokset barten og tatt tatoveringer. Det ble også sang og utkledning. 

Selv tok både Silja og Lotte hver sin tatovering av bokstavene "VSR", som står for Volda studentradio.

NY FRISYRE: Ulrik Edh Hasselgård farget håret under sendingen. Foto: Ingrid Alice Mortensen
NY FRISYRE: Ulrik Edh Hasselgård farget håret under sendingen. Foto: Ingrid Alice Mortensen

Ingen søvn

Begge programlederne holdt seg våken under hele sendingen, og hadde ikke planer om å sovne med det første da de var ferdige. 

– Nå skal jeg prøve å holde meg våken til ni, så jeg må hjem og spise noe frokost, sier Lotte. 

Til tross for lite søvn og mange utfordringer, er de enige om at det hele var verdt det.

– Det var så verdt det! Jeg føler også at vi fikk mye erfaring, sier Silja. 

– Det var kjempegøy! Vi koste oss jo stort sett hele tiden, avslutter Lotte.

Med 14 235 kroner innsamlet slo jentene Volda studentradios tidligere innsamlingsrekord på 10 765 kroner fra våren 2019. De slo også den tidligere rekorden på 25 timer med direktesendt radio som ble satt høsten 2018.