– Situasjonen er stabilisert på et akseptabelt nivå

Herøy Vasslag SA

Barnehager og skoler har åpnet igjen i Herøy. Etter nedstegningen i går er nå skoler og bedrifter i full drift, men det oppfordes fortsatt til å bruke lite vann.
 

HERØY: Fredag 12. februar fikk Herøy kommune et brudd i en hovedvannledning. Det har ført til vannmangel i store deler av ytre Herøy. På mandag måtte skoler ha nettundervisning og mange måtte avvente dusjing da de fikk beskjed om å bruke minimalt med vann. Herøy videregående skole var en av skolene som måtte stenge på grunn av vannmangelen. Rektor ved den videregående skolen, Ester Sørdal Klungre, fortalte i et intervju at de har god rutine på digital undervisning, men at de ikke var forberedt på stenging av andre grunner enn korona. I samme intervju sa rektoren dette til Nærnett:

– Da vi skjønte i går ettermiddag at ytre Herøy kom til å være uten vann, så visste vi at vi ikke kunne fylle skolen med 300 elever. Da tok vi affære og ga beskjed om at vi ikke kunne ha åpen skole i dag, så da ble det hjemmeundervisning. 

NRK Møre og Romsdal informere i dag morges om at skolene åpnet igjen i dag. Bedrifter kan også begynne som normalt igjen i løpet av dagen, forteller NRK.

Herøy Vasslag har situasjonen under kontroll

Det er Herøy Vasslag SA distribuerer vann til Herøy kommune. De leverer vann til over 5000 mennesker. På grunn av denne vannkrisen har de varslet beboerne i Herøy om at de kan komme og hente vann fra en reservetank. Nå ser det ut til at det er på bedringens veg. Daglig leder for Herøy Vasslag SA, Ragnvald Kvalsvik, kan fortelle at vannet er tilbake og desinfisert. Folk i kommunen oppfordres til å begrense vannbruken.

– Situasjonen er stabilisert på et akseptabelt nivå.

Daglig leder, Herøy Vasslag SA FOTO: Ola Almås Jullumstrø
Daglig leder, Herøy Vasslag SA FOTO: Ola Almås Jullumstrø