De forsvunne vaksinene

De forsvunne vaksinene

Illustrasjon

Hvem har tatt Børsta kommune sine vaksiner? Privatdetekivene Bård Almås og Ola Olsen er på saken. Det blir sluppet nye hint både torsdag og fredag. Svaret vil komme på lørdag.

Etter importen av AstraZeneca-vaksinen ble stoppet i Norge forrige uke, har Børsta kommune mistet oversikt over alle vaksinene sine. Da de kom på kontoret sitt onsdag morgen, hadde noen brutt seg inn og stjålet alle Pfeizer-vaksinene deres. 

Illustrasjon: Svein Aal er bekymret for de forsvunne vaksinene
 

Onsdag 24. mars klokken 07:30 fikk ordføreren i Børsta, Svein Aal, bakoversveis da han kom på jobb. Vinduet inn til kulturhuset med Pfizer-vaksinene var knust. Svein Aal gikk inn på kulturhuset. Han trodde ikke sine egne øyne. Vaksinene var borte. Noen hadde stjålet dem. Aal plukket opp telefonen med en gang og tok kontakt med de beste på feltet. Privatetterforsker Bård Almås og hans kompanjong Ola Olsen. 

Den gamle traveren og den unge hingsten

Illustrasjon: Ola og Bård

Bård Almås er en gammel traver med kols og er litt alkoholisert. Han begynner å merke at jobben har tatt på etter 40 år i feltet. Han har fått tidlig alzheimers og begynner å bli glemsk.

Partneren hans er den unge etterforskning spiren Ola Olsen. Han er kvikk og stødig på hånda, men rastløshet og mangel på tålmodighet gjør at han ikke er en så komplett etterforsker som han kanskje skulle ønske. 

Almås er mentoren til Olsen. Han skal gå av med pensjon etter høsten. Dette vil nok bli hans siste oppdrag da hukommelsen og fysikken hans ikke tillater han å være det røffe arbeidslivet lenger. 

Med Almås sin lange erfaring og Olsens hunger for nye eventyr, kan man kalle de to et perfekt makkerpar. De to kollegaene har klokketro på å finne den skyldige før påskeaften.

Etter nøye vurderinger og flere avhør har etterforskerne innsnevret de mistenkte til fem potensielle gjerningspersoner. 

De mistenkte

Mistenkt nummer en: Sylvi Rimmen

Illustrasjon

Rimmen er ordfører i Anti-Volda og er godt likt av innbyggerne i kommunen. Hun forteller det ikke kan være hun som stjal vaksinene da hun ikke takler å være i rival kommunen Børsta. Ikke nok til å stjele vaksinene engang? 

Sylvi har allerede fått en vaksine, trenger hun da noen flere? Er det flere på rådhuset som har mast om å få?

Mistenkt nummer to: Torkild Lavdal

Illustrasjon

Lavdal er vaksinekoordinator i Anti-Volda. Han er den som har best kontroll over vaksinene Anti-Volda kommune har, men vet også mye om vaksineringen i Børsta kommune. Han har tidligere likt å gå tidlig fra jobb. Er dette for å få bedre tid til å planlegge et tyveri, eller er latskap årsaken? Og er det å gjennomføre et tyveri av vaksinene for mye arbeid?

Mistenkt nummer tre: Ingen Vise Varmhol

Illustrasjon

Varmhol er kommuneoverlege i Anti-Volda kommune. Hun svarer aldri på spørsmål om vaksiner, men sender heller spørsmålene videre til ordfører Rimmen. Hun er utilgjengelig på telefon. Varmhol sier hun har for mye og gjøre og har derfor ikke tid til å svare på vaksinespørsmål fra befolkningen. Men hva er det egentlig hun er så opptatt med om dagene? Er det noe hun skjuler? 

Mistenkt nummer fire: Kristian Melis

Illustrasjon

Kristian Melis er vaksinekoordinator i Gullstein kommune. Han er veldig klar på at deres kommune ALDRI vaksinerer tilfeldig og holder seg til skjemaet. Men, det har seg slik at Gullstein kommune er den kommunen på Søre Søremøre som har færrest smittede. Er denne oppesen holdningen berettiget eller er det slik at de har rukket å vaksinere flere enn de skulle?

Mistenkt nummer fem: Jokeren: Skjell "Skjellen" Smalset

Illustrasjon

Skjell “Skjellen” Smalset, bedre kjent som “Pølseklypa” er en lokal pokal på Søre Søremøre. Humoren og de folkelige karakterene gjør han elsket av befolkningen. Han er definitivt en joker blandt de mistenkte. Finnes det noe mer enn bare en hyggelig mann bak fasaden? Er karakterene bare et skalkeskjul for kriminelle handlinger?

Har noen tips til saken, send e-post til nernettkrim@gmail.com.