ANMELDELSE: Sushi på My Kitchen Volda

sushi my kitchen

SUSHI-TEST: Nærnett tok turen til den relativt nye restauranten i Volda for å teste sushi. (Foto: Patrick Hansen).

Frityrstekt scampi, cheddar-flambert nigiri og laksemaki. Nærnett tester eksotisk sjømat hos My Kitchen Volda.

VOLDA: My Kitchen Volda er en relativt ny restaurant som dukket opp i mai i år. Restauranten tok over lokalet til So Es Bors etter at de måtte gi seg. Som studenter selv har vi flere ganger dratt inn til Ålesund bare for å få en smak av hva storbyene ofte kan by på. 

my kitchen volda
NYTT: Etter So Es Bors tok My Kitchen over lokalet i mai 2019. (Foto: Patrick Hansen)

Det skal nevnes at My Kitchen kun har sushi på torsdager, men vi ringte inn på mandag og spurte pent om å få laget sushi til tirsdag. Sørvisen starter veldig godt ved å få spesiallaget tolv biter klart til dagen etter. Bare fordi vi spurte pent. 

I denne anmeldelsen vil vi ta for oss sushien, atmosfæren, prisen og sørvisen. 

Idet vi kommer inn døra hører vi et vennlig “Hei!” fra kjøkkenet. Sushien vår er allerede klar og den er plassert i plast for take-away, men den tar vi på vår kappe. Vi var ikke tydelige på at vi skulle sitte der under måltidet. Vi har bestilt en sushimiddag hver til 199 kr.

sushi my kitchen
EKSOTISK UTVALG: Biter med cheddarost, mango, vårløk og rogn utgjør den mer eksotiske delen av sushimiddagen. (Foto: Patrick Hansen)

Vi setter oss ned og det som møter oss er to nigiri laks, én nigiri scampi, én nigiri med laks og flambert cheddar, fem maki laks, og tre mangotoppet maki med fritert scampi. 

scampi nigiri
TAM: Nigiri scampi pleier å være en nøytral sushibit, men her er den mindre minneverdig. (Foto: Mathias K. Bratli)

Vi starter med nigiri laks. Det første som slår oss er at risen kunne vært mer klebrig. Dette er noe som kommer til å gå gjennom hele måltidet. Laksen gjør ikke så mye ut av seg og har lite smak. Ikke en veldig stor opplevelse.

Nigiri scampi slår oss heller ikke i bakken. Risen er den samme som tidligere og scampien er kjedelig. De eksotiske bitene med mango frister stadig mer.

Mellom bitene kommer eieren bort og fyller på vann. Hun spør om alt er i orden, og vi svarer som man alltid gjør når man blir spurt. Vi smiler, nikker og sier "jaja!".

Sjøgresset bærer preg av å ha ligget rundt den våte risen en stund. Den er seig og tar tid å tygge. Dette kan være delvis vår skyld for å ha kommet fem minutter sent til måltidet, så ta dette med en klype havsalt.

mango på topp maki
VINNER: Bitene toppet med mango, rogn og vårløk skiller seg ut som den klart beste varianten. (Foto: Mathias K. Bratli)

Fritert scampi slår sjeldent feil, og det gjør det heller ikke her. Philadelphia-osten er en god kontrast mot den kraftige, friterte smaken. Det er en god knask fra agurk og gulrøtter, og rognen den er rullet i gjør seg godt i risen. Det eneste vi vil trekke fra her er at biten er veldig stor, men selv det er ikke noe som gjør opplevelsen nevneverdig dårligere. 

Vi velger å spare den cheddar-flamberte nigirien til slutt da den virker morsom. Forventningene stod ikke i taket etter erfaringene med de tidligere nigiriene, men vi går inn med godt mot.

wasabi ingefær wakame salat
TRIO: En noe grøtete wasabi, men ingefæren og wakame var helt innafor. (Foto: Mathias K. Bratli)

Godt mot ble ingen redning. Vi ser hvordan flambert cheddar kan fungere, men den svake laksesmaken og lite vellykkede risen gjør ikke opplevelsen til noen høydare. Cheddar har mye smak og er spennende mot fisken, men det er ikke nok.

Alt i alt er sørvisen, atmosfæren og beliggenheten best. Den er bedre enn den du får i kjøledisken på Kiwi, men heller ikke en fantastisk opplevelse. Her må du veie det vonde mot det gode.

My Kitchen er et hyggelig sted å spise, men dra ikke bare for sushien.