Reparasjonskveld med X2 Festivalen 

X2 Festivalen gjør grønne tiltak

X2 satser på grønnere tiltak i år
FOTO: Henrik Thorstensen

I X2 Festivalens ånd blir det gjort grønnere tiltak rundt festivalen - mellom annet ved å arrangere møter der alle kan komme for å reparere, vedlikeholde og lage nye produkter av gamle bruksgjenstander.

I anledning X2 Festivalen som går av stabelen i april, holdt arrangørene torsdag ett av sine flere tiltak for å hjelpe miljøet. Denne gangen var det XCyckle reparasjonskveld i Volda.

Susanne Kingren Storaker smelter voks med strykejern på skien for å fjerne riper.
FOTO: Henrik Thorstensen

Hjemme i en studentbolig ble det trangt om plassene da over 20 deltagere møtte opp for å delta. Her kom de for å reparere turutstyr, vedlikeholde skiene sine eller lage nye ting av gammelt utstyr.

– X2 Festivalen har i det siste prøvd seg på flere grønne tiltak, og vi har skapt noe som heter XCycle. Det handler om å bruke ting om igjen, og det er alt fra det å lage reklamemateriell som er laget av brukte klær, til å lage dekor av brukte glassflasker, strandrydding og loppemarked. Denne uken har vi hatt reparasjonskveld for første gang, så folk har kommet hit for å sy klær, fikse skisko, preparere skiene og snøbrettene sine. Folk har møtt opp og synes dette er et bra initiativ. Mange av dem som er her er veldig glade i friluftsliv, så praten går lett. Jeg er glad det er så mange som har tatt turen, forteller Susanne Kingren Storaker, som er en av aktørene bak X2 sin reparasjonskveld.

 

X2 Festivalen er Norges største vinterekstremsportfestival, som arrangeres 16.-19. april.

Lillian Aunevik (fra venstre) kommer med sytips til Rune Østreng og Sigrid Håndlykken som lager skifteponcho av gamle håndklær.
FOTO: Henrik Thorstsensen
Emil Aslaksrud lager en lakenpose som kan brukes på tur.
FOTO: Henrik Thorstesen