Åpner for nattverd i Volda kyrkje: – Folk har savnet det

Prest. Kirke. Alter.

Volda kyrkje åpner for nattverd på søndager. Soknepresten er glad for at de nå kan åpne for flere. FOTO: Nora Kvernmo Rindal

Volda kyrkje har åpnet for nattverd for inntil ti personer av gangen hver søndag. Sokneprest Kristian Myklebust tror det kan være en trøst for mange. På søndag åpner de for enda flere.

I en "fullsatt" Volda kyrkje holder sokneprest Kristian Myklebust nattverd. Kirka har åpnet for nattverd for ti personer på søndager, i flere puljer. Før gudstjenesten gjør Myklebust de siste viktige forberedelsene. Han tenner lys, setter fram altervin og håndsprit. Presten forteller at de tar smittevern på alvor.

Prest. Alter. Tent lys.
Myklebust tenner lys på alteret før nattverden. FOTO: Nora Kvernmo Rindal
​​​

– Vi har gjort alt etter de nasjonale reglene. Det er to meter mellom benkene, alle blir registrert og vi har håndsprit tilgjengelig. Under utdelingen av nattverden kommer alle opp en og en.

 

Kan ta imot flere enn ti

Dagens salmer er allerede opp på veggen. En etter en kommer de oppmøtte inn i kirka og finner en plass. Han tror folk er takknemlige for at kirka holder nattverd.

– Nå er det slik at vi bare kan ha ti personer, men jeg tror at for de som kommer kan det være en fin ting. Folk har savnet det. Det er ofte slik at folk samles i kirken ved kriser, og selv om vi står i en krise nå, kan vi ikke ha mye folk her. Vi har også hatt digitale gudstjenester, men det kan ikke erstatte det å møtes fysisk.

Med nye retningslinjer fra regjeringa denne uken vil kirken kunne ta imot opp mot 100 personer, om nok personer kommer i kohorter. Det er Myklebust glad for.

– Å holde gudstjeneste er noe som er ønsket, og det er viktig for kirken å samle til gudstjeneste. Vi i kirken har syntes at retningslinjene har vært urimelig strenge, at vi med et stort lokale bare kan slippe inn ti personer, vi har plass til flere.

Tenner lys.
– For de som kommer tror jeg det kan være en fin ting, sier soknepresten. FOTO: Nora Kvernmo Rindal

– Det er en trøst

En av de oppmøtte var Elin Engeset Løfoll, som setter pris på at kirka holder nattverd. 

– Når det ikke kan holdes vanlig gudstjeneste, er det godt å kunne komme til nattverd. Det er en trøst i det som skjer nå, jeg har savnet å komme til kirken, så for meg er det viktig å være med på det som skjer.