– For min del er ikke markeringen og omtalen like viktig

Historisk dag på Høgskulen i Volda denne uka

FOR HISTORIEBØKENE: F.v. Rektor ved Høgskulen i Volda, Johann Roppen, og høgskulelektor Stein Conradsen foran inngangen til HVO. Conradsen blir den første til å disputere gjennom høgskulens eget doktorgradsprogram. Foto: Høgskulen i Volda.

Fredag 19. februar får høgskulelektor Stein Conradsen en plass i Høgskulen i Volda (HVO) sine historiebøker. Han blir den første til å disputere gjennom høgskolens eget doktorgradsprogram.

VOLDA: – Dette er en merkedag for Høgskulen i Volda og vi er svært glade for at den første kandidaten er i mål. Å ha et eget doktorgradsprogram som fungerer godt er et kvalitetstegn for oss som utdanningsinstitusjon, sier Johann Roppen, rektor ved HVO, til høgskolens nettside.

Rektoren refererer til Høgskulen i Volda sitt eget doktorgradsprogram, Ph.d. - studium i helse- og sosialfag: Profesjonsutøving - vilkår og utikling. Programmet hadde oppstart i 2015.

Samarbeider med Høgskolen i Molde

Det er et program som HVO har i samarbeid med Høgskolen i Molde. Sistnevnte har hatt kandidater som har disputert, men ikke Høgskulen i Volda, og dermed blir Stein Conradsen den første fra Høgskulen i Volda som disputerer gjennom dette doktorgradsprogrammet. 

Det har ved to tidligere anledninger vært fysisk disputas gjennom HVO - begge i 2003. Da var det rektor Johann Roppen som disputerte. 

– Det har vært mange milepæler for denne doktorgraden de siste årene og det er fint å kunne legge til enda en, sier Roppen.

Stein Conradsen sier til nettsiden at han er klar og at han ikke er nervøs før fredagen.

– Jeg gleder meg, og jeg prøver å konkretisere hva jeg skal gjøre på disputasdagen. Jeg kunne godt klart meg uten all ståheien, men forstår at det bør markeres. Det er bra for HVO, men for min del er ikke markeringen og omtalen like viktig, sier Conradsen.