Setter en hel brakkerigg i isolasjon etter koronautbrudd

Brakkerigg Gursken

Her sitter de 70 arbeiderene i isolasjon. Brakkeriggene ligger like sør for Jan Åge Fjørtoft stadion i Gursken. FOTO: Karl Biehl.

Onsdag ettermiddag besluttet Sande å gjøre drastiske tiltak for å hindre ytterligere koronasmitte i kommunen. Nå sitter 70 arbeidere i isolasjon. 

En utenlandsk arbeider som oppholder seg i Sande kommune har testet positivt for covid-19. 

Det melder kommunen på sin hjemmeside. 

Personen det er snakk om reiste med fly denne helgen sammen med seks nærkontakter. De reiste videre med buss og hurtigbåt til bostedet i Sande kommune. De tok i bruk munnbind under turen, og de har oppholdt seg i karantene siden ankom kommunen. Kommunen setter nå krisestab, skriver ordfører i Sande, Olav Myklebust (Sp) til Radio Volda.

– Vi trodde vi hadde bedre kontroll enn det viser seg at vi hadde. Nå må se hva vi kan sette inn av tiltak. Vi trodde vi hadde god oversikt over situasjonen, og det kan være det er flere som må i karantene. Det må skje ganske raskt og vi må utvide testingen, sier Myklebust.

Den smittede er nå satt i isolasjon.

Kommunen hadde krisemøte om koronasmitten i 15-tiden i dag.  

– Vi har satt en hel brakkerigg i isolasjon inntil vi får testet de som bor der, sier Olav Myklebust til Nærnett etter møte. 

Myklebust opplyser til Nærnett at det skal være snakk om 70 utenlandske arbeidere som nå sitter i isolasjon. Brakkeriggen ligger i Gursken.

Den smittede jobber i en nabokommune. 

 Vi håper å få svar på testresultatene i morgen, torsdag, sier Olav Myklebust.