Loui & Lexus er tilbake: – Vi har utviklet oss som artister

Loui & Lexus er tilbake: – Vi har utviklet oss som artister

Emil Holmberg Lewe (24) og Aleksander Røys Myrene (24), bedre kjent som musikkduoen Loui & Lexus, lanserte singelen "Som De Her" på fredag. Artistene forteller at de har brukt det siste året til å utvikle seg i det stille. FOTO: Sebastian Svendsen Bjerkvik

Koronatiden har blitt brukt som en restart. Fredag slapp rap- og produsentduoen fra Volda sin første låt på over ett år.

Etter å ha vært stille lenge, publiserte Loui & Lexus endelig ny musikk fredag. Duoen fra Volda varsler at de har brukt det siste året godt og at de har mye på gang.

– Vi har jobbet i det stille og det kommer mye nytt fremover.

Ny vibbe

Singelen "Som De Her" er en fengende og følsom klubblåt, som er mer "up-beat" og byr på et mer "poppete" lydbilde enn duoens tidligere utgivelser.

– Da jeg lagde beaten tenkte jeg på hvor deilig det blir å dra ut igjen, forklarer produsent Aleksander Røys Myrene.

Teksten tar for seg kjærlighet fra et noe selvransakende perspektiv, med linjer som:

"Eg sa at eg aldri skulle bli som det her / Du sei du vil ha meg med men eg må bli her" og "Logger på min Facebook / Legger skylden på deg no"

– Hvem er det du aldri skulle bli?

– Den som holder tilbake i et forhold, forklarer rapper Emil Holmberg Lewe og følger opp.

– Låten handler om når man plutselig oppfører seg slik at det sperrer den andre i forholdet litt. Det handler om at den personen jeg snakker til er ute og danser, mens jeg blir hjemme og er bitter på at hun er ute. Innerst inne har jeg kanskje selv lyst til å dra ut og bli med å danse, men istedenfor blir jeg hjemme og beskytter meg selv.

– Må bygge momentum på nytt

Duoen begynte å gi ut musikk i 2017. To år senere signerte de med plateselskapet Vibbefanger, like før utgivelsen av deres andre EP, "lol".

2019 ble litt av et år for Volda-guttene, som opplevde økt oppmerksomhet og plutselig ble booket til flere festivaler. 

– Det var deilig å bli en del av Vibbefanger og det ble et veldig bra år for oss, sier Myrene.

Ting begynte å skje. Men så stoppet det opp.

Loui & Lexus opptrer på hjemmebane under X2 Festivalen 2019. Det året opplevde duoen en oppsving, men de har ikke gitt musikk ut siden. Fjoråret ble brukt til å finne ut av veien videre. FOTO: X2 Festivalen / Olav Standal Tangen

Ingen ny musikk er utgitt siden singelen "INGENTING" i november 2019. Blesten som oppstod for to år siden, har naturligvis stilnet litt, uten at det er en nevneverdig bekymring for Volda-guttene.

– Vi må nok bygge opp momentum og "hypen" rundt oss på nytt. Men vi er ikke redd for det. Det viktigste er at vi synes det er gøy å lage musikk og gi ut musikk. Vi lager ting vi liker selv, men hvis andre liker det er det selvsagt et stort pluss, forklarer Lewe.

Brukt året godt

At ingen musikk ble utgitt i 2020, betyr ikke at 24-åringene har tatt pause fra musikken.

– Året har blitt brukt på å begynne på nytt med musikken. De kommende låtene er mer helhetlig, altså ikke bare kule linjer, vers og refreng på en fet beat, men noe mer sammensatt, forklarer Lewe.

Duoen forteller at de har vært mye splittet og hatt mindre studiotid sammen. Likevel har det blitt skrevet tekster og blitt jobbet med musikk stort sett hver dag.

– Det har på en måte vært litt deilig med en tvungen pause. En slags mental nullstilling. At vi ikke har vært så mye sammen har påvirket produksjonshastigheten, men det har også gjort at vi har funnet ut av hva vi egentlig vil lage, sier Myrene.

Kameratene fra Volda sin nye singel er en følsom klubblåt. De vil ikke røpe for mye av de konkrete planene videre, men forteller at singler er på vei, at album skal sys sammen og at de er godt i gang med å planlegge konserter til høsten. FOTO: Sebastian Svendsen Bjerkvik

– Fokuset vårt har endret seg litt. Om det er på grunn av korona eller at vi er blitt voksen, vet jeg ikke, følger kameraten opp.

Kameratene forteller at de har brukt mye tid på å utvikle seg som artister, eksperimentere med forskjellige lydbilder og laget mye musikk, selv om ingenting er gitt ut.

– Jeg er glad vi ikke har gitt ut noe, bare for å gjøre det, sier Lewe.

Mer musikk på vei

Det langsiktige målet er nå å lage et album, men først venter en rekke singler. To av dem er allerede ferdig og klar til å utgis.

– Mange prosjekter er nitti prosent ferdig, så vi har mye i banken. Vi kan være selektiv i hva vi velger å utgi, sier Myrene.

– Hva kan vi forvente fremover?

– Mye nytt og forskjellig. Vi skal lage mer musikk og ta nye steg. Og så vi vil lage mer visuelt innhold rundt musikken, sier Lewe.

– Vi har laget et intro-spor til et album. Så vi vet at det kommer. Vi må bare lage albumet, sier Aleks og smiler.