Drar til Island for å spille fotball igjen: – Vi måtte bare ta denne muligheten

Magnus og Knut Erik drar til Island for å spille fotball igjen: – Vi måtte bare ta denne muligheten

Magnus Lien Bischoff og Knut Erik Myklebyst drar til Island for å spille for det islandske laget Höttur/Huginn. FOTO: Privat

Magnus Lien Bischoff (22) og Knut Erik Myklebyst (22) så seg lei av å ikke få trene fullkontakt med VTI Volda. Nå venter et utenlandseventyr i islandske Höttur/Huginn. 

– Dette gjør vi enkelt og greit for at vi ikke får spille kamper eller trene, og det er ingen antydning på endringer. Det var egentlig et lett valg når jeg fikk muligheten til å spille her igjen, sier Knut Erik Myklebust. 

– Kjipt å dra fra venner og familie

Ørstingen har tidligere spilt for Höttur/Huginn ved to tidligere anledninger, også da på grunn av situasjonen i Norge. Denne gang får han med seg kompisen Magnus Lien Bischoff, som drar til Island for første gang. De skal spille for klubben helt til det blir klarsignal til å spille fotball i landet igjen. 

– For begge var det veldig avgjørende at vi er sammen om dette. Det er ikke lett å dra fra kjæreste, familie og venner, men jeg følte at jeg måtte ta denne muligheten. Foreldrene mine er nok glad for å få meg ut litt, ler Bischoff. 

Bischoff forteller at han ikke har spilt ordentlig fotball siden oktober 2019, og gleder seg til å spille offisielle kamper igjen. 

– Jeg vet ikke så mye om fotballen på Island, men jeg tror det blir fysisk. Det blir mye kamper på gress som er litt uvandt, men jeg så noen av kampene til Knut i fjor, og tror jeg skal ta nivået. Island virker som et fint land og det blir en artig opplevelse. 

– Ikke det mest gunstige

Voldatrener Lars-Petter Rønnestad synes det er positivt at de to får muligheten til å spille kamper, men skulle også ønsket at de ble i Volda. 

– Isolert sett for treningsgruppa vår er det ikke det mest gunstige, men samtidig for deres utvikling er dette veldig bra. Vi er alle veldig lei av å vente nå. 

Duoen forlater Volda 27. mars og har første kamp med 3.divsjonslaget 10. april.